Grieg Seafood er Carnegies toppvalg

Carnegie ser ytterligere oppside.

Børs

Sjømatindeksen viser vei på en Oslo Børs i fint driv mandag.Grieg Seafood utmerker seg positivt med en oppgang på 3,9 prosent til 67 kroner.Aksjen er nå opp 120 prosent siden nyttår.Finansavisen viste lørdag til en oversikt fra Bloomberg, der sier ni av 12 analytikere anbefaler kjøp av aksjen. Den største optimisten er Lage Bøhren i Carnegie, som har aksjen som et av sine «top picks» i sektoren.Ser 30 prosent oppsideMed et kursmål på 86 kroner ser han en oppside på rundt 30 prosent fra dagens nivåer.- Grieg Seafood er en av få aktører som har betydelige organiske vekstmuligheter i Norge de neste årene, både gjennom nye, grønne lisenser og økt utnyttelse av eksisterende lisenser, sa Bøhren til avisen.Overfor TDN Finans mandag påpeker Bøhren at Grieg-aksjen har vært priset betydelig lavere enn konkurrentene over lang tid, grunnet svakere operasjonell historikk og høyere kostnader.- Vårt hovedsyn er at Grieg har et av største potensialene til å forbedre kostnadene, og er samtidig en av de få oppdretterne som kan øke volumene de neste årene. (...) Det virker som om markedet er i ferd til å oppdage det, sier han.

carnegie
laks
lage bøhren
grieg seafood
Nyheter
Aksjeanalyse
Sjømat
Børs
Aksjeanalyse