- Har det jeg trenger av penger

Oppdretter Gerhard Meidell Alsaker begynte med to tomme hender og endte opp som milliardær

Børs

Gerhard Meidell Alsaker er blant lakseoppdretterne som har økt formuen kraftig de siste årene. Halvparten av de rikeste sjømatak­tørene befinner seg nå i Hordaland, skriver DN.– Det er endel tullebukker som ringer og sier de skal hjelpe meg med å plassere pengene mine, men hva skal jeg bruke de folkene til? Jeg har det jeg trenger av penger, sier Alsaker til avisen.Som eneeier i Alsaker Fjordbruk har hans formue økt fra 780 millioner kroner i 2014 til 890 millioner ifjor. Og den passerer én milliard kroner i år, bekrefter Alsaker til DN.Oppdrettsgründeren mener «et cluster av dyktige oppdrettere» som kjenner bransjen, er en viktig årsak til at Hordaland topper formueslistene innen sjømat. Alsaker jobbet selv ute på oppdrettsanleggene de ti første årene, mens det de 20 siste årene har vært mest papirarbeid.– Jeg svettet under armene frem til midten av 90-tallet, og mellom ørene etterpå. Jeg har svettet mellom ørene i 20 år, sier Alsaker til DN.NB! HegnarTV har sommer og høst 2016 reist langs kysten av Norge for å møte åtte av landets største oppdrettsselskaper, som ikke er på børs. Mandag kl.10 kommer neste episode av "Oppdretterne" www.hegnar.no. I episode 5 møter vi Nova Sea som i 2015 omsatte for over 1,8 milliarder kroner, en av eierne - Aino Olaisen og konsernsjef i Nova Sea, Odd Strøm. Har du ikke fått med de fire første episodene med Nordlaks, Firda Seafood, Ellingsen Seafood og Fjordlaks? Klikk deg inn her.

Nyheter
Børs