Hermanrud: Disse aksjene kan firedoble seg

Peter Hermanrud er nå overbevist om at det er på tide å starte bunnfisket.

Aksjestrateg Peter Hermanrud har i en omfattende analyse sett på sammenhengen mellom utnyttelse av oljeserviceselskapenes flåter og aksjekurser. Nå anbefaler han kjøp og mener oljeserviceaksjer kan firedoble seg, skriver Dagens Næringsliv.Hermanruds undersøkelser viser ifølge avisen at råvarerelaterte aksjer og såkalte sykliske aksjer begynner å stige rundt 12 måneder før kapasitetsutnyttelsen når bunnen. - Dette er et av de mest interessante forholdstallene for alle børsinteresserte og investorer. Vi har sett på de fire siste nedturene i de sykliske bransjene. Trenden er helt tydelig: Nær ett år før kapasitetsutnyttelsen bunner ut begynner aksjene å stige. Der er vi nå, sier strategen, som har én klar anbefaling.- Nå er tidspunktet for å gå på bunnfiske i oljeservice-aksjer, sier Hermanrud til avisen.Peter Hermanrud var gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar den 11. oktober. Dette er aksjene han anbefalte da.Han tror imidlertid ikke at bransjen går gode tider i møte, og mener det er lett å henge seg opp i at det er mange år til det begynner å lysne. Han påpeker imidlertid at sånn er aksjemarkedet, og at når man er inne på et spor som kommer til å gi balanse før eller siden, så er det godt nok.- Det høres ut som galskap, for det er fullstendig katastrofe og det skal bli verre, likevel: Kjøp aksjer nå, sier Hermanrud.Han anbefaler ifølge DN kjøp av riggaksjer som Odfjell Drilling, Fred Olsen Energy og Songa.