- Ingen vet når dagen og timen kommer

Skagenfondenes aksjenestor vil forvalte aksjer til han dør.

Eivind Yggeseth
Børs

Skagenfondene meldte onsdag at Kristoffer Stensrud ikke lenger skal være én av to hovedansvarlige for aksjefondet Skagen Kon-Tiki. Knut Harald Nilsson overtar hovedansvaret. Les også: Trapper ned i Skagen Kon-Tiki- Jeg vil sitere skriften. Der står det «vær beredt». Ingen vet når dagen og timen kommer, sier Stensrud til DN.Nå skal han drive med idégenerering og aksjeplukking.- Det tror jeg blir bedre for fondet, sier Stensrud til avisen, som aldri har lagt skjul på at han ikke er særlig begeistret for mer ordinære administrative sysler.Etter en nesten sammenhengende jubelreise for det stavangerbaserte fondsforvaltningsselskapet siden oppstarten i 1993, har utviklingen nå stoppet opp, skriver DN. Forvaltningskapitalen har falt fra rundt 120 milliarder kroner til rundt 80 milliarder kroner i dag. Avkastningen er langt unna de beste i bransjen. Stensruds eget fond Skagen Kon-Tiki er hardt rammet. Forvaltningskapitalen har falt fra 56 milliarder kroner til 33 milliarder kroner på få år.- Vi har ikke vært dedikerte nok. Vi har heller ikke hatt markedet med oss. Aksjeplukking og fremvoksende markeder har ikke vært populært de siste årene, sier Stensrud til avisen.Han innrømmer overfor DN at de heller ikke vært blant de beste når det gjelder referanseindekser.- Vi håper vi skal bli bedre, blant annet med å være mer dedikerte, sier Stensrud til avisen.

aksjer
kristoffer stensrud
finans
Nyheter
Børs