Japanske aksjer klatrer oppover

Ellers er det blandet stemning på de asitaiske børsene.

AP Photo
Børs

Gårsdagens hopp i oljeprisene og stigende energiaksjer løfter børsene i Japan tirsdag morgen. Ellers i Asia er det blandet stemning.I Japan klatrer Nikkei 0,99 prosent, og den bredere Topix-indeksen er opp 0,50 prosent.Shanghai Composite i Kina stiger 0,37 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong er ned 1,15 prosent.I Sør-Korea faller Kospi tilbake 1,01 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,06 prosent, mens Straits Times i Singapore faller 0,55 prosent.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen ned 0,13 prosent til 53,07 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,16 prosent til 51,27 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 53,50 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.- Det faktum at Russland viser vilje til å samarbeide med Opec kan være med på å løfte oljeprisen fremover. På kort sikt er det positivt for olje- og gruveaksjer, og det forbedrer også markedssentimentet, sier strateg i SMBC Friend Securities i Tokyo, Toshihiko Matsuno, til Bloomberg News.

asia-børsene
nikkei
topix
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs