Kutter kursmålet på Yara

Credit Suisse senker nå kursmålet på gjødselgiganten Yara.

Yara hovedkontor foto: Selskapet
Børs

Credit Suisse senker nå kursmålet på Yara fra 305 til 280 kroner, melder TDN Finans.Meglerhuset beholder samtidig sin nøytralanbefaling på aksjen.Credit Suisse skriver i en sektorrapport at den underliggende etterspørselen ser begrenset ut, med svake europeiske volum og priser på premieprodukter.«Økonomien til latin-amerikanske bønder er også under press, selv om markedssentimentet ser ut til å bedre seg, fra en lav base», heter det, ifølge nyhetsbyrået.Credit Suisse skriver at de estimerer at Yara har en balansekapasitet på to milliarder dollar knyttet til oppkjøpsvekst. Som nøkkelprioriteter trekker de frem regional diversifisering av virksomheten, samt å få virksomheten ned på den globale nitrogenkostnadskurven.Yara faller torsdag formiddag 1,77 prosent til 261,30 kroner på Oslo Børs. Aksjen har hittil i år falt 31,76 prosent, mens den de siste tolv månedene er ned 26,42 prosent.

yara
credit suisse
gjødsel
Nyheter
Aksjeanalyse
Industri
Børs
Aksjeanalyse