Litt svakere enn ventet fra Atea

Sterk vekst, men innfridde ikke helt. 

Atea-logo

Atea leverte et driftsresultat på 131 millioner kroner i tredje kvartal, 25 millioner mer enn på samme tid i fjor.Resultatet var likevel litt dårligere enn ventet. På forhånd var forventningen at resultatet skulle komme inn på 136 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt og gjengitt av TDN Finans.Driftsinntektene endte på 6.403 millioner, noe som er en forbedring på nesten en halv milliard fra i fjor da de endte på 5.957 milliarder kroner. De kom også inn bedre enn ventet.Resultatet før skatt endte på 113 millioner kroner, en god del bedre enn i fjor, men dårligere enn 119 millioner kroner som var ventet på forhånd. CEO i Atea, Steinar Sønsteby var på sin side meget godt fornøyd med tallene. - Jeg er veldig fornøyd med å se den solide inntektsveksten og den enda større veksten i EBITDA (driftresultatet før avskrivninger og nedskrivninger) i linje med målet vårt om lønnsom vekst i tredje kvartal 2016, sa Sønsteby i en kommentar til resultatet.Selskapet venter å fortsette å vokse raskere enn det generelle markedet, samt å øke driftsmarginen resten av året og neste år, melder TDN Finans.Hele rapporten finnes her.