Denne uken velger SpareBank 1 Markets å kvitte seg med Gjensidige til fordel for Subsea 7. Analytikerne tror selskapet vil levere bedre enn konsensus i tredje kvartal.- Vår tracking av flåten viser en tilnærmet lik oppetid i tredje kvartal som i andre kvartal. I tillegg vet vi at fremdriften på prosjekter som Aasta Hansteen har vært veldig bra. Subsea 7 har en sterk balanse og handles på en 2018 EV/EBITDA-multippel på under 4x, attraktivt i forhold til sammenlignbare selskap som er nærmere 5-gangeren, skriver analytiker Lars-Daniel Westby.SpareBank 1 Markets beholder eksponeringen mot laksesektoren med de to oppdretterne de mener har mest oppside.- Prisdannelsen i laksemarkedet har vært positiv gitt høyt volum. NRS er valgt på grunn av vekst og BAKKA på grunn av lavere volatilitet. Begge er i våre øyne mindre eksponert mot biologiske utfordringer enn resten av sektoren, slår analytikeren fast.
Kjøpsanbefalingene:
  • Subsea 7
  • DNO
  • Europris
  • Kongsberg Automative
  • Norway Royal Salmon
  • Bakkafrost
  • Q-Free
  • Telenor
  • Kongsberg Gruppen