Meglerhus: Kjøp disse aksjene

I den siste ukerapporten fra Nordea Markets kan vi lese at analytikerne ikke foretar noen endringer i den nordiske porteføljen når det gjelder norske aksjer.Det betyr at kun Aker og PGS får innpass i det gode selskap. - PGS oppjusterte forventningene til 3. kvartal i forrige uke, og dette sendte aksjen opp 16,6 prosent på onsdag. Selskapet forventer nå inntekter på 220 millioner dollar, som var godt over både markedsforventningene og våre estimater, skriver Nordea.Ifølge analytikerne indikerer tallene at driften går bedre enn ventet, og hvis PGS kan bite seg fast på slike nivåer fremover, mener de gjelden bør kunne reduseres i løpet av de neste årene.Nordea tror konsensus vil øke sine lønnsomhetsestimater med 5-10 prosent på bakgrunn av forrige ukes annonsering.- Den kraftige kursstigningen ble også påvirket av at aksjen har vært shortet av mange institusjonelle investorer, som har satset på et kursfall, skriver Nordea.PGS slipper sin kvartalsrapport 27. oktober.