Meglerhus om Marine Harvest

Marine Harvests guiding ser ut til å ligge under forventningene.

Marine Harvest har lagt frem en oppdatering av driften gjennom 3. kvartal i dag. Operasjonell EBIT for kvartalet er ventet å komme inn på 178 millioner euro, mot DNB Markets' estimat på 171 millioner euro.Samtidig guider imidlertid selskapet ned på volumet for 4. kvartal. Marine Harvest venter nå å komme opp i 100.000 tonn, mot meglerhusets estimat på 121.000 tonn.For 2017 guider selskapet 403.000, hvilket i utgangspunktet også ser ut til å ligge både under DNB Markets' forventninger og konsensus.Før eventuelle justeringer har DNB Markets en kjøpsanbefaling på Marine Harvest Group med et kursmål på 160 krone pr aksje.Kursen stengte fredag på 152,80 kroner pr aksje.Vi gjør oppmerksom på at Periscopus ved Trygve Hegnar eier fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,9 prosent, i Marine Harvest.