Meglerhus stokker om - anbefaler ni aksjer

Foto: Scanpix

I løpet av forrige uke klatret porteføljen til SpareBank 1 Markets én prosent.Denne uken velger analytiker Lars-Daniel Westby å kvitte seg med Norway Royal Salmon, Europris og DNO. Inn kommer Skandiabanken, BW LPG, og Marine Harvest.- Den sterke prisutviklingen på laks fortsetter og vi opprettholder vår overeksponering mot sektoren. NRS har hatt svært sterk kursutvikling den siste tiden så vi bytter den ut med MHG på grunn av mer fordelaktig risk-reward i det korte bildet, skriver analytikeren.Westby mener både Bakkafrost og Marine Harvest er mindre eksponert mot luseutfordringene vi ser i Sør-Trøndelag for øyeblikket.Etter svak aksjekursutvikling, velger SpareBank 1 Markets å bytte ut DNO med BW LPG, som også er korrelert med oljeprisen via amerikansk oljeproduksjon. Selskapet er etter Westbyes oppfatning mest attraktivt innen LPG-shipping-segmentet.Kjøpsanbefalingene:

  • Marine Harvest
  • BW LPG
  • Skandiabanken
  • Subsea 7
  • Kongsberg Automative
  • Bakkafrost
  • Q-Free
  • Telenor
  • Kongsberg Gruppen
Vi gjør oppmerksom på at Periscopus ved Trygve Hegnar eier fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,9 prosent, i Marine Harvest.