Nå har de solgt seg ned i SAS

Torsdag morgen har den norske staten solgt 9,2 millioner aksjer i flyselskapet SAS for om lag 132 millioner kroner.

Børs

Dermed gikk statens eierandel i SAS ned fra 14,2 prosent til 11,5 prosent.– Jeg er godt fornøyd med nedsalget og måten det har skjedd på, sier næringsminister Monica Mæland (H) i en uttalelse på Regjeringens nettsider.Onsdag ble det kjent at den norske og den svenske stat selger 23 millioner ordinære aksjer i SAS gjennom en auksjonsprosess. Denne ble gjennomført onsdag kveld.– Regjeringen har vært klar på at selskapet vil være tjent med andre eiere enn den norske stat og transaksjonen bidrar til dette. Selskapets situasjon og utviklingen i markedet vil bli hensyntatt. Vi har ikke hastverk og vil fortsatt være en betydelig aksjonær i tiden fremover, samtidig som vi også er åpne for å vurdere industrielle løsninger, sier Mæland. (©NTB)

sas
fly
flyselskap
Nyheter
Politikk
Industri
Børs