Nær dobler kursmålet på Kværner

Arctic Securities ser nå langt større oppside for Kværner enn tidligere. Aksjen har klatret nesten 100 prosent det siste året.

kværner

Arctic Securities oppgraderer sin anbefaling på Kværner fra hold til kjøp, melder TDN Finans.Meglerhuset øker samtidig kursmålet på aksjen fra 6,50 til 12,00 kroner.«Vi venter positiv nyhetsstrøm fremover (vi tror Njord-kontrakten kommer hvert øyeblikk), at mulig M&A vil drive aksjen høyere og at investorene vil fokusere på normalisert inntjening og se på 2017/2018 som de svakeste årene», skriver Arctic i en rapport.De tror Kværner nå ser etter muligheter i FPSO-markedet, og mener det er fornuftig, da Kværner kan utnytte Stord-verftet for FPSO-topsideproduksjon, som trolig vil jevne ut utnyttelsen på verftet noe.Også DNB Markets oppjusterer sitt kursmål på Kværner. De hever målet på aksjen fra 7,80 til 8,40 kroner, og gjentar sin hold-anbefaling.De spår et sterkt 3. kvartal for selskapet, som følge av milepælsbetalinger på prosjekter som er nær ferdigstillelse, bokføring av marginer på prosjekter med nær 20 prosent ferdigstillelse og forsikringsutbetaling på 19,5 millioner dollar.Kværner klatrer mandag formiddag 1,50 prosent til 10,15 kroner. Aksjen har hittil i år steget 23,48 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp hele 97,86 prosent.