Ned i New York - Netflix smalt rett opp

Børsene i New York korrigerte ned mandag. Netflix preget handelen etter stengetid. IBM medt et lyspunkt i skyen.

Illustrasjonsfoto: AP Photo

Usikkerheten rundt presidentvalget og hva Den amerikanske sentralbanken kommer til å gjøre i tiden som kommer, fortsetter å prege investorene på børsene i New York. Mandag var det også snakk om høyere inflasjon, og dermed også økt sannsynlighet for en renteheving i år, som var med på å prege handelen.I tillegg falt lettoljen under 50 dollar igjen, og trakk ned oljesektoren. Lettoljen og Brent falt rundt 40 cent til henholdsvis 49,92 og 51,56 dollar.Gullprisen falt 10 cent til 1.255,6 dollar.Det kom også ferske nøkkeltall fra den amerikanske økonomien. Den amerikanske Empire Manufacturing-indeksen falt mer enn ventet i oktober, fra minus 2,0 i september til minus 6,8 i oktober. Den amerikanske industriproduksjonen kom inn som ventet med en oppgang på 0,1 prosent på månedsbasis i september.Dow Jones falt 0,20 prosent til 18.085,79 og S&P 500 falt 0,3 prosent til 2.126,48. Nasdaq endte ned 0,27 prosent til 5.199,82.For hver aksje som steg var det litt mer enn en aksje som falt. Bare tre av de ti mest omsatte aksjene på Nasdaq steg i ordinær handel. På NYSE falt fire av de ti mest omsatte aksjene. Det var ingen store utslag.Netflix rett oppNetflix falt 1,6 prosent i ordinær handel, men spratt opp over 20 prosent i tidlig etterhandel, etter å ha lagt frem bedre kvartalstall enn ventet. Selskapet fikk også 3,57 millioner nye streamingkunder i kvartalet, mot tidligere guidet 2,3 millioner, ifølge Marketwatch. 3,2 millioner kom utenfor USA, men selskapets egne prognoser lå på 2 millioner.Det sendte børsverdien opp med 8,6 milliarder dollar, tilsvarende over 70 milliarder kroner. Netflix har da en børsverdi på 52,35 milliarder dollar, tilsvarende knapt 430 milliarder kroner.Selskapet hadde driftsinntekter på 2,29 milliarder dollar i 3. kvartal, opp fra 1,74 milliarder dollar i samme kvartal i fjor. Resultat pr. aksjen endte på 12 cent, opp fra 7 cent i 3. kvartal i fjor.IBM opp i skyenFor IBM gikk det ikke like bra. Aksjen steg 0,2 prosent i ordinær handel, men falt 3 prosent i etterhandelen, etter at selskapet hadde lagt frem tall for 3. kvartal.Driftsinntektene falt for 18. kvartal på, med 0,3 prosent til 19,23 milliarder dollar. Det var omtrent som ventet, ifølge Marketwatch. Lyspunktet var cloud-virksomheten, som økte med 42 prosent til 3,4 milliarder dollar.Resultat etter skatt falt med 4 prosent til 2,9 milliarder dollar. Justert resultat pr. aksje endte på 3,29 dollar, mens det var ventet 3,23 dollar.