Den amerikanske sikkerhetsmyndigheten Homeland Security opplyser at de overvåker situasjonen. Men talsmann Josh Earnest i Det hvite hus sier amerikanske myndigheter ikke har noen informasjon å dele om hvem som kan stå bak de omfattende angrepene.Også i Norge og i Europa for øvrig hadde mange problemer med å få tilgang til flere nettsteder. Eksperter forklarer etterdønningene med en slags dominoeffekt fra systemer som er knyttet til den aktuelle serveren.Nettleverandøren Dyn opplyser at selskapets serverinfrastruktur i USA ble utsatt for det første DDoS-angrepet (Distributed Denial of Service), like etter klokken 13 norsk tid.Dyns serversystem ble reparert i løpet av et par timer, men tre timer senere var et nytt angrep rettet mot systemene atter en gang. Blant selskaper som ble rammet under det andre angrepet var Amazon, som igjen er vert for en rekke andre nettjenester som Netflix og Airbnb.Også andre store nettjenester som Reddit, Etsy, Github og PayPal slet med å holde seg på nett. Ledende medier som The New York Times, CNN, The Guardian, Wired, HBO og People var berørt.Nesten ti timer etter den første hendelsen ba Dyn kundene om å forberede seg på nok et angrep. DDoS-angrepene kommer fra titalls millioner IP-adresser på samme tid og er godt planlagt, opplyser internettselskapet til .DDoS-angrep går ut på at angripere overbelaster tilgang til et nettsted i et så stort omfang at nettstedet blir utilgjengelig.Reuters melder at Sonys spilltjeneste Playstation Network også var berørt.Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) bekrefter at norske nettsider kan være indirekte påvirket av nettangrepene i USA.– Det går tregt på regjeringen.no. Enkelte kommer ikke inn på siden. Om ikke annet er galt, så blir regjeringen.no påvirket av nettangrepet i USA. Dette kan være etterdønninger, men vi følger med fortløpende, sier informasjonssjef Trond Øvstedal i NSM til NTB sent fredag kveld. (©NTB)