Nordnet tar av på børsen etter bud

Planen er å ta nettmegleren av børs.

Öhmangruppen og Nordic Capital Fund (gjennom NNB Intressenter), legger inn bud på Nordnet, går det frem av en pressemelding.Kontantbudet lyder på 37 svenske kroner per aksje, noe som verdsetter hele Nordnet til 6.476 millioner svenske kroner. - Som gründer av og hovedeier i Nordnet kjenner vi et stort ansvar for Nordnets utvikling og markedsposisjon, særlig ettersom konkurransen har økt. Vi bedømmer at det kreves betydelige investeringer for å sikre selskapets langsiktige konkurransekraft. Vi vet samtidig at investeringene som vil kreves - grunnet deres type og omfang - gjøres best i et unotert miljø, sier styreleder Tom Dinkelspiel i E. Öhman J:or AB i en kommentar.Pen premieTilbudet tilsvarer en premie på 25 prosent sammenlignet med gårsdagens sluttkurs for Nordnet på StockholmsbørsenÖhmangruppen eier fra før rundt 62,7 prosent av samtlige aksjer i Nordnet. Gitt at budet går gjennom, vil Öhmangruppen overføre alle sine Nordnet-aksjer til NNB Intressenter, vurdert til 35 svenske kroner aksjen.Nordic Capital har, til en pris som tilsvarer budet, kjøpt 4,8 prosent av Nordnet. Gitt at budet går gjennom, vil Nordic Capital også overføre alle sine aksjer til NNB Intressenter, til en pris som tilsvarer prisen i tilbudet.Totalt eier altså Öhmangruppen og Nordic Capital 67,5 prosent.Nordnet-styret forventes å offentliggjøre sin vurdering av tilbudet senest to uker før den initielle akseptfristens utløp. Budet løper fra 5. desember til og med 23. januar 2017.Nordnet-aksjen stiger kraftig på Stockholmsbørsen, nærmere bestemt med 26,1 prosent til 37,20 svenske kroner.