Norwegian får 32 nye fly i drift

Norwegian har bestilt en drøss med nye fly og flere av dem blir levert neste år.

Norwegian får 32 nye fly i drifit i 2017, det melder TDN Finans som viser til selskapets presentasjonsmateriale. 23 av flyene er kortdistansefly fordelt på 17 stykker av typen Boeing 737-800, og 6 stykker av typen Boeing 737 Max.De resterende 9 flyene er den lange utgaven av Dreamlineren, 787-9.I tillegg vil selskapet få 8 Airbus A320 Neo, hvor av 6 stykker vil bli leaset ut til HK Express.Pilottrening koster CEO i Norwegian, Bjørn Kjos, sa på pressekonferansen i forbindelse med kvartalstallfremleggelsen, at treningen av de nye Dreamliner-pilotene er noe av det som fører til høyere kostnader på langdistansesatsingen.- Det er ikke mange 787-piloter ute i gatene, så vi må trene dem alle selv, sa han. Satser på eksisterende ruterMed de nye flyene vil det i tillegg til nye ruter, også bli flere avganger på eksisterende ruter. Det vil redusere yielden som allerede er hardt presset.- Vi vil ha mange flere flygninger på eksisterende ruter fra steder som Paris og London. Det vil bidra til at yielden faller, ikke stiger, sier han.Av kapasitetsøkningen på 30 prosent som selskapet planlegger neste år, vil langdistanse stå for det meste av veksten."Wide body"-veksten, altså kapasiteten til Dreamliner-flåten vil øke med 60 prosent.