Norwegian innfrir på bunnlinjen i Q3

Norwegian satt i 3. kvartal igjen med det beste resultatet noen sinne.

Ivan Kverme

Norwegian Air Shuttle melder om et resultat etter skatt på 992,5 millioner kroner i 3. kvartal 2016, mot 832,8 millioner kroner i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 957 millioner kroner.Resultat per aksje ble 27,80 kroner, mot 23,40 kroner ved samme korsvei i fjor. Forventningen var 26,75 kroner.Resultatet før skatt ble 1.270,2 millioner kroner, sammenlignet med 1.098,0 millioner kroner i fjor og ventet 1.271 millioner kroner.Driftsresultatet ble 1.373,6 millioner kroner, mot 1.182,4 millioner kroner året før og ventet 1.401 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 8.360,1 millioner kroner, sammenlignet med 7.276,8 millioner kroner i 3. kvartal 2015. Forhåndstipset lød på 8.410 millioner kroner.Vokser i SpaniaTil sammen 8,6 millioner passasjerer fløy med Norwegian i 3. kvartal – en økning på 12 prosent."Den sterkeste veksten i antall passasjerer hadde Norwegian i Spania, primært grunnet nye, spanske innenriksruter. Spania er nå Norwegians nest største marked målt i antall passasjerer. Også antall amerikanske passasjerer øker betydelig", skriver selskapet i meldingen.Nye ruter mellom Paris og USA startet i juli og nye ruter mellom Barcelona og USA ble lansert i september.Fyllingsgraden i 3. kvartal var 91,3 prosent. Samlet kapasitetsvekst (ASK) og trafikkvekst (RPK) var på 17 prosent i perioden.- Jeg er svært godt fornøyd med at våre trofaste kunder verden over fortsetter å fly Norwegian. Utviklingen er jevnt god i alle markeder, men den største veksten ser vi i Spania, spesielt på innenriksrutene. Rutene mellom London og Paris og USA har også en god utvikling, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en kommentar.Her er rapporten.