Norwegian-rally på flat børs

Oljeprisen hemmet Oslo Børs.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 638,31, tilsvarende en oppgang på 0,03 prosent i dagens handel.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.017 millioner kroner.Wall Street har åpnet ned etter at dagens jobbtall skuffet stort og Philly Fed-indeksen falt mindre enn ventet .Klokken 16:00 viste andre tall at bruktboligsalget steg mer enn ventet i september, men ledende indikatorer innfridde .Ny rentedom i EuropaToneangivende Europa-børser var for det meste på offensiven.Britiske FTSE 100 endte ned 0,1 prosent, mens tyske DAX og franske CAC 40 steg hhv. 0,5 og 0,4 prosent.Den europeiske sentralbanken (ECB) kom med ny rentedom i tråd med konsensus på ingen endringer.På pressekonferansen viste ECB-sjef Mario Draghi til at situasjonen i eurosonen er i bedring, men at risikoen fortsatt er på nedsiden.- Sentralbanken ser for seg noe høyere inflasjon fremover, men i første omgang skyldes dette baseeffekter som følge av høyere energipriser. På mellomlang sikt ser fortsatt ECB fortsatt for seg noe høyere underliggende inflasjon, skriver DNB Markets i en oppdatering.Draghi viste eksplisitt til at nye anslag kommer i desember, noe som ifølge meglerhuset indikerer at evt. justeringer av politikken vil komme da.- Selv venter vi at innskuddsrenten tas ned nok et knepp, til minus 0,50 prosent, og at dette trolig skjer på desember-møtet. Vi venter også at aktivakjøpene forlenges, det vil si at ECB fortsetter å kjøpe etter mars, men at kjøpene da gradvis trappes ned, heter det videre.Draghi gjorde det klart at slik nedtrapping («tapering») ikke ble diskutert på dagens møte, inklusive horisonten for kjøpene.Euroen reagerte på Draghis uttalelser med å styrke seg mot dollar, men denne effekten ble raskt reversert . EURUSD står i 1,0933.Gevinstsikring senker oljenI oljemarkedet er det gevinstsikring som gjelder i kjølvannet av rallyet som ble utløst  av gårsdagens lagertall fra USA .Disse viste et lagertrekk for råolje på 5,2 millioner fat i forrige uke, mens konsensus pekte mot et trekk på rundt to millioner fat.- Selv når du tar høyde for orkansesongen, er det vanskelig å overse det faktum at amerikanske råoljelagre har falt med hele 26,5 millioner fat de siste syv ukene. Det er også verdt å merke seg at lagertrekket trosser det vanlige sesongmønsteret, ettersom vi etter høstvedlikeholdet av raffineriene burde ha sett lagerbygging, skriver analytikere i JCB ifølge Reuters torsdag.Brent desember-olje står i ettermiddag i 51,58 dollar fatet, ned 2,1 prosent i dagens handel, og ned fra rundt 52,70 dollar fatet ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen faller 1,9 prosent til 50,61 dollar fatet.På Oslo Børs falt Statoil 0,6 prosent til 135,40 kroner. DNO falt 4,4 prosent til 7,59 kroner, mens Aker BP steg 0,2 prosent etter at Credit Suisse har hevet kursmålet .Norwegian tar av på tallUtslagene blant de mest omsatte var stort sett beskjedne.DNB steg 1,7 prosent til 117 kroner på dagens høyeste volum, mens Telenor avanserte 0,9 prosent til 137,20 kroner etter at datterselskapet dTac la frem bedre tall enn ventet .Carnegie opprettholder sitt positive syn på laksesektoren i en ny oppdatering , og jekker opp sine estimater for lakseprisen.Flere lakseaksjer markerte seg positivt, først og fremst Salmar på pluss 1,2 prosent til 261,80 kroner.Subsea 7 falt én prosent til 91,75 kroner på milliardkontrakt utenfor Egypt .Norwegian ble dagens store vinner, etter å ha lagt frem tidenes beste kvartalsresultat i morges. Flyselskapet nærmer seg én milliard kroner på bunnlinjen , og aksjen lettet 5,2 prosent til 300,30 kroner.- Dette øker vår tro på driftsmodellen og lønnsomheten til de langsiktige ekspansjonsplanene. Samtidig kan en høy giring, fortsatt høye capex-forpliktelser og en mulig forverring av markedsforholdene motvirke dette, skriver Danske Bank Markets ifølge TDN Finans i en oppdatering.På den negative siden finner vi ellers Axactor på minus 2,8 prosent til 2,78 kroner, mens Schibsted A falt 2,0 prosent til 202,50 kroner etter at Citi har kuttet kursmålet .Disse steg aller mestFred. Olsen Energy topper vinnerlisten med en oppgang på 20,1 prosent til 17,60 kroner. Nærmest følger Oslo Axess-noterte Badger Explorer på pluss 19,4 prosent til 1,54 kroner, mens Oceanteam steg 11,2 prosent til 2,78 kroner.Det ennå ikke restrukturerte supplyrederiet Havila Shipping klatret 7,5 prosent til 1,72 kroner.Ellers i shipping merker vi oss Avance Gas, der markedet reagerte på dagens kvartalstall med å sende aksjen opp 5,9 prosent til 18 kroner.Vi tar også med en annen lakseaksje, Scottish Salmon, som spratt opp 3,6 prosent til 9,74 kroner.Pareto Bank  var blant flere tallfremleggere, og ble belønnet med en oppgang på 5,4 prosent til 37,40 kroner.Alle dagens tall finner du her. Gårsdagens rakett stupteTaperlisten toppes av Agasti, som onsdag steg vanvittige 400 prosent til 0,25 kroner. Torsdag stupte aksjen 56 prosent til 11 øre.Bakgrunnen for gårsdagens astronomiske opptur var en melding om at Øystein Tvenge-selskapet Intelco Concept kjøpte 98.135.206 aksjer i Agasti  (under avvikling) til en omforent pris på 0,0340 kroner per aksje, tilsvarende 33,33 prosent av selskapet.Tvenge har dermed fått en papirgevinst på 21 millioner kroner han ikke vil ha. Planen hans var ifølge Finansavisen nemlig å få kontroll på Agasti, omgjøre selskapets beslutning om å strykes fra børsnotering og kjøpe opp det Tvenge-dominerte krypteringsselskapet Hiddn Security der Hiddn-aksjonærene fikk Agasti-aksjer i bytte.Nå er planen spolert, da Hiddn-aksjonærene i så fall betaler 74 millioner for et tomt selskap med to millioner kroner i kontanter.- Alt går på relativ prising. Hiddn Securities handles til 5,80 kroner, og det er for lav prising av selskapet. Men dette er bare spekulasjon og trading, sier Tvenge til avisen.Samtidig har flere primærinnsidere, deriblant Obligo-toppene Jørgen Pleym Ulvness  og Christian Dovland  benyttet den ekstreme oppgangen til å kvitte seg med sine aksjer.Nærmest Agasti på taperlisten finner vi Questerre, som steg kraftig på Quebec-godkjennelse i forrige uke. I slutten av september doblet  Pareto sitt kursmål fra 1,50 til 3,00 kroner. I dag falt aksjen 18,7 prosent til 2,87 kroner.Ellers falt Wilson 11,6 prosent til 6,84 kroner og Incus Investor 12,2 prosent til 1,30 kroner etter at Alexander Hansson har solgt noen aksjer.