Norwegian tar av på børsen

Oslo Børs trosser fallende oljepris.

Åpningen var positiv, men siden har stemningen dabbet av på Oslo Børs.Hovedindeksen står i skrivende stund i 639,76, tilsvarende en oppgang på 0,25 prosent i dagens handel.Aksjer og egenkapitalbevis er så langt omsatt for 1.783 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av et Wall Street i pluss i går og solid børsoppgang i Asia tidligere i dag.Ny rentedom på gang i EuropaToneangivende Europa-børser er for det meste opp.Britiske FTSE 100 er omtrent uendret, mens tyske DAX og franske CAC 40 begge er opp 0,2 prosent.Den europeiske sentralbanken (ECB) kommer med ny rentedom, men konsensus venter ingen endringer.Samtlige spurte økonomer i en Reuters-undersøkelse venter at refi- og innskuddsrenten holdes uendret på hhv. null og minus 0,4 prosent på dette møtet.Noen (4 av 19 spurte) venter dog at ECB vil forlenge verdipapirkjøpene utover mars 2017. - Det er ikke lenge siden forrige rentemøte (8. september). Da ble det ikke gjort noen endringer i pengepolitikken, og det har heller ikke vært de store endringene i nøkkeltallene siden dette. Inflasjonen forblir godt under målet og arbeidsledigheten er fortsatt høy (dog er det store forskjeller mellom land), skriver DNB Markets i sin morgenrapport.- Veksten tar seg sakte opp, men forblir svak. Det tilsier at ECBs ekspansive pengepolitikk vil fortsette i lang tid, heter det videre.Gevinstsikring senker oljenI oljemarkedet er det gevinstsikring som gjelder i kjølvannet av rallyet som ble utløst av gårsdagens lagertall fra USA .Disse viste et lagertrekk for råolje på 5,2 millioner fat i forrige uke, mens konsensus pekte mot et trekk på rundt to millioner fat.- Selv når du tar høyde for orkansesongen, er det vanskelig å overse det faktum at amerikanske råoljelagre har falt med hele 26,5 millioner fat de siste syv ukene. Det er også verdt å merke seg at lagertrekket trosser det vanlige sesongmønsteret, ettersom vi etter høstvedlikeholdet av raffineriene burde ha sett lagerbygging, skriver analytikere i JCB ifølge Reuters torsdag.Brent desember-olje står i ettermiddag i 52,20 dollar fatet, ned 0,9 prosent i dagens handel, og ned fra rundt 52,70 dollar fatet ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen faller 0,9 prosent til 51,13 dollar fatet.På Oslo Børs faller Statoil 0,5 prosent til 135,50 kroner. DNO faller 1,9 prosent til 7,79 kroner, mens Aker BP er marginalt opp.Norwegian tar av på tallUtslagene blant de mest omsatte er stort sett beskjedne.DNB stiger 1,1 prosent til 116,40 kroner på dagens høyeste volum, mens Storebrand, Frontline og Nordic Semiconductor også stiger 1-2 prosent.Flere lakseaksjer markerer seg positivt, først og fremst Salmar på pluss 1,3 prosent til 262 kroner.Telenor avanserer på sin side 0,7 prosent til 137 kroner etter at datterselskapet dTac har lagt frem bedre tall enn ventet .Subsea 7 er opp 0,3 prosent til 93 kroner på milliardkontrakt utenfor Egypt .Norwegian er dagens store vinner, etter å ha lagt frem tidenes beste kvartalsresultat i morges. Flyselskapet nærmer seg én milliard kroner på bunnlinjen , og aksjen letter 7,3 prosent til 306,20 kroner.På den negative siden finner vi Axactor på minus 1,4 prosent til 2,82 kroner, mens Schibsted A faller 2,2 prosent til 202,10 kroner etter at Citi har kuttet kursmålet .Disse stiger aller mestBare tre aksjer stiger mer enn nevnte Norwegian.Oslo Axess-noterte Badger Explorer topper vinnerlisten med en oppgang på 19,4 prosent til 1,54 kroner.Nærmest følger Fred. Olsen Energy og Petrolia, som stiger hhv. 12,0 prosent til 16,40 kroner og 8,0 prosent til 3,80 kroner.Vi tar også med en annen lakseaksje, Scottish Salmon, som spretter opp 6,2 prosent til 9,98 kroner.Pareto Bank  er blant flere tallfremleggere, og belønnes med en oppgang på 4,8 prosent til 37,20 kroner.Alle dagens tall finner du her. Gårsdagens rakett fallerTaperlisten toppes av Agasti, som onsdag steg vanvittige 400 prosent til 0,25 kroner. Torsdag faller aksjen 28 prosent til 18 øre.Bakgrunnen for gårsdagens astronomiske opptur var en melding om at Øystein Tvenge-selskapet Intelco Concept kjøpte 98.135.206 aksjer i Agasti  (under avvikling) til en omforent pris på 0,0340 kroner per aksje, tilsvarende 33,33 prosent av selskapet.Tvenge har dermed fått en papirgevinst på 21 millioner kroner han ikke vil ha. Planen hans var ifølge Finansavisen nemlig å få kontroll på Agasti, omgjøre selskapets beslutning om å strykes fra børsnotering og kjøpe opp det Tvenge-dominerte krypteringsselskapet Hiddn Security der Hiddn-aksjonærene fikk Agasti-aksjer i bytte.Nå er planen spolert, da Hiddn-aksjonærene i så fall betaler 74 millioner for et tomt selskap med to millioner kroner i kontanter.- Alt går på relativ prising. Hiddn Securities handles til 5,80 kroner, og det er for lav prising av selskapet. Men dette er bare spekulasjon og trading, sier Tvenge til avisen.Samtidig har flere primærinnsidere, deriblant Obligo-toppene Jørgen Pleym Ulvness  og Christian Dovland benyttet den ekstreme oppgangen til å kvitte seg med sine aksjer.Nærmest Agasti på taperlisten finner vi Questerre, som steg kraftig på Quebec-godkjennelse  i forrige uke. I slutten av september doblet  Pareto sitt kursmål  fra 1,50 til 3,00 kroner. I dag faller aksjen 11,3 prosent til 3,13 kroner.Ellers faller Wilson 11,6 prosent til 6,84 kroner og Incus Investor 8,1 prosent til 1,36 kroner etter at Alexander Hansson har solgt noen aksjer.