Odfjell tjener over 700 mill. på salg

Odfjell-selskap selger unna, noe som betyr gevinster på over 700 millioner kroner.

Foto: Odfjell Terminals (hentet fra selskapets hjemmeside).

Odfjell SE meddeler at deres joint venture-selskap Odfjell Terminal B.V («OTBV»), som eier og driver alle Odfjells terminaler globalt, har inngått en avtale om å selge sin eierandel på 29,75 prosent, i Oiltanking Odfjell Terminals & Co. LLC («OOT») i Oman for ca 130 millioner dollar. Transaksjonen gir en netto gevinst på rundt 90 millioner dollar (740 millioner kroner) i OTBV og vil være gjenstand for endelig godkjennelse fra myndigheter.- Vi er tilfreds med å ha fullført salget av vår terminal i Oman til hva vi mener er en attraktiv pris og det bekrefter kvaliteten av våre investeringer i Oman siden 2008, sier Kristian Mørch, CEO i Odfjell SE og styreleder i Odfjell Terminals B.V.- Vi er godt fornøyd med samarbeidet vi har hatt med våre partnere i Oman og vi ønsker dem videre suksess med å utvikle terminalens fulle potensiale. Salget er i tråd med vår strategi om å fokusere på de terminalene hvor vi har styrende kontroll og om å investere videre i våre kjerneområder som Houston og Rotterdam, sier Frank Erkelens, CEO i Odfjell Terminals.Odfjell Terminals B.V. er et joint venture selskap mellom Odfjell SE (51 prosent) og Lindsay Goldberg (49 prosent), som sammen eier ti terminaler globalt med en total lagringskapasitet på 4,8 millioner kubikkmeter. Odfjell Terminals kjerneaktiviteter inkluderer lagring og destillasjon av flytende produkter.