Øker salget til 23 millioner SAS-aksjer

Den norske og svenske staten skal selge opp mot 23 millioner aksjer i flyselskapet SAS.

Børs

Onsdag ble det kjent at den norske og den svenske staten skal selge opp mot 19 millioner aksjer i flyselskapet. Nå er tallet oppjustert til 23 millioner aksjer på grunn av stor etterspørsel fra investorer, skriver den svenske regjeringen i en pressemelding.Det tilsvarer om lag 7 prosent av de utestående aksjene i selskapet.Eierskapet i SAS er fordelt mellom de skandinaviske statene og private aktører. Mens Sverige eier 21,3 prosent, sitter Norge og Danmark på 14,2 prosent hver. Den svenske Wallenberg-stiftelsen eier 7,5 prosent.Det kommende salget retter seg mot institusjonelle investorer og gjennomføres gjennom en såkalt akselerert auksjon.Det er det norske Nærings- og fiskeridepartementet som skal stå for salget på vegne av den norske og svenske staten, opplyste de to landenes regjeringer onsdag kveld. (©NTB)

sas
norge
sverige
fly
flyselskap
Nyheter
Politikk
Industri
Børs