Økonomene venter uendret styringsrente

13 av 14 økonomer som TDN Finans har snakket med venter at sentralbanken holder uendret på rentemøtet neste torsdag.

Bare Eika Gruppen ved Jan L. Andreassen tror at styringsrenten vil bli senket til 0,25 prosent.- Det er rundt 20 prosent sannsynlighet for et kutt i desember, så det må ha skjedd noen store sjokk for at det skulle skje noe nå, og det har det ikke, sier makroøkonom Jeanette Strøm Fjære i DNB Markets til TDN Finans.Både Fjære og sjefanalytiker i Nordea, Gaute Marius Langeland, trekker frem kronestyrkelsen som et usikkerhetsmoment, og Langeland mener derfor at det kan skje litt i valutamarkedet selv om renten holdes uendret.- Det er ikke gitt at dette blir en non-event for valutamarkedet selv om renten blir holdt uendret. Det vi er usikre på er hvor smertegrensen går for Norges Bank når det kommer til kronestyrkingen, og om de er villige til å snakke om det, sier han til TDN Finans.