Oljeanalytiker: Har aldri hatt så få kjøpsanbefalinger

Men Swedbanks oljeanalytiker Teodor Sveen Nilsen har stor tro på én aksje innen oljeservice.

Teodor Sveen Nilsen, Argo Securities . Foto: Finansavisen

Swedbank-analytiker Teodor Sveen Nilsen kan ikke huske sist han hadde færre kjøps–anbefalinger på oljeaksjer, skriver Dagens Næringsliv.- Jeg kan ikke huske før at jeg har hatt så mange aksjer i oljeselskaper satt på nøytral eller selg, sa han under en konferanse tirsdag, og påpekte at det rett og slett legges til grunn en for høy implisitt oljepris i prisingen av oljeselskapene på børs.Sveen Nilsen brukte eksempelet at Statoil er priset til en implisitt oljepris på over 70 dollar fatet.- Bildet er litt annerledes for aksjer i oljeserviceselskaper. I oljeservice er det helt klart oppside om du tror på oljeprisen oljeselskapene implisitt er priset til, sa han ifølge avisen.Analytikerens favoritt innen oljeservice er seismikkselskapet TGS, som i dag prises til 173 kroner. Sveen Nilsen tror den kan stige til 250 kroner.- Det er masse observasjoner på mikronivå at seismikkmarkedet er i bedring. Oljeselskapene har ikke lenger panikk når det gjelder innkjøp av seismikk. Det er mange tegn på at dette markedet er på vei opp, sa han ifølge DN.