En serie oppkjøp og fusjoner, med AT&Ts planlagte oppkjøp av Time Warner som den største, bidro til en god stemning på børsene i New York mandag.Det bidro også til den positive stemningen at Markit PMI steg til 53,2.I tillegg begynte usikkerheten rundt presidentvalget den 8. november å gli over, og da viser statistikk, ifølge Marketwatch, at børsen i snitt stiger med 7,6 prosent det første året, i kjølvannet av at det sittende partiet fortsetter.Dow Jones steg 0,43 prosent til 18.223,03 og S&P 500 endte opp 0,47 prosent til 2.151,33 og åtte av de 11 sektorene endte opp. Nasdaq steg 1 prosent til 5.309,83. For hver andre aksje som falt var et tre aksjer som steg.Tech- og konsumaksjer ledet oppgangen, mens telekom og energi falt.Bare to av de ti mest omsatte aksjene på Nasdaq endte ned. Det var Netflix og PayPal. Microsoft var mest omsatt og steg 2,25 prosent, fulgt av Amazon (+2,3 prosent), Apple og Facebook opp 0,9 prosent. De to Alphabet-aksjene steg 1,7 og 1,4 prosent.B/E Aerospace ble dagens vinner og steg 16 prosent på nyheten om at Rockwell Collins bud på 6,4 milliarder dollar for å slå samme de to selskapene. Sistnevnte falt imidlertid 6,2 prosent på oppkjøpet.Fem av de ti mest omsatte aksjene på NYSE falt, og de to mest omsatte var de to fusjonskameratene AT&T og Time Warner. De to falt henholdsvis 1,3 og 3 prosent.Bankene steg, med Wells Fargo opp 0,95 prosent og Bank of America opp 0,6 prosent. Visa steg 1 prosent.Oljeprisen falt og lettoljen endte ned 0,7 prosent til 50,52 dollar på råvarebørsen i New York. ExxonMobil steg likevel 0,3 prosent, mens Chevron falt 0,6 prosent.Gullprisen falt 0,3 prosent til 1.263,7 dollar.