Opp på NYSE ned på Nasdaq

Det var blandet på børsene i New York onsdag, mens rentereferatet ikke brakte så veldig mye nytt.

Børs

Referatet fra rentemøtet i USA i september , som ble offentliggjort i dag, tilsier at styringsrenten i USA kan bli hevet på rentemøtet i desember. Selv om tre medlemmer av rentekomiteen stemte for å heve renten på septembermøtet, var det syv som stemte for å holde den uendret. Og selv om ordlyden er litt av det avventende slaget, tolker altså eksperter, ifølge Marketwatch, referatet dithen at det er større sannsynlighet for en renteheving på desembermøtet enn at den blir holdt uendret.I øyeblikket er det også 63,6 prosent sannsynlighet for en renteheving på møtet i desember, ifølge CME FedWatch Tool.Litt mer enn en aksje steg for hver aksje som falt på NYSE, mens på Nasdaq var det litt mer enn en aksje som falt for hver som steg.Dow Jones steg 0,09 prosent til 18.144,20 og S&P 500 steg 0,11 prosent til 2.139,18. Nasdaq falt 0,15 prosent til 5.239,02.Bare fire av de ti mest omsatte aksjene på NYSE steg, og på Nasdaq steg bare tre av de ti mest omsatte.Apple steg 0,9 prosent og fikk følge av Facebook med en oppgang på 0,4. Amazon steg 0,1 prosent etter å ha lansert den lenge omtalte strømmetjensten Amazon Music Unlimited, som skal ta opp konkurransen med Spotify, Apple og Tidal.Prisen i USA er satt til 8 dollar måneden for medlemmer, noe som er 2 dollar lavere enn hos Spotify og Apple, og abonnentene loves ifølge NTB tilgang til «titalls millioner» låter. Tjenesten skal også gjøres tilgjengelig i Storbritannia, Tyskland og Østerrike mot slutten av året.Svenske Spotify er fortsatt den klart største musikkstrømmetjenesten, med 40 millioner betalende kunder, etterfulgt av Apple med 17 millioner. Tidal har 4,2 millioner abonnenter, ifølge NTB.Oljeprisen korrigerte ned 0,6 - 0,7 prosent til 51,79 dollar for Brent og 50,08 dollar for lettoljen.

fed
janet yellen
wall street
rente
Nyheter
Markedskommentarer
Børs