Oslo Børs åpner ned

Børs

Oslo Børs åpner ned torsdag morgen.Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 629,91, ned 0,82 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 346 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen ned 0,50 prosent til 51,55 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,70 prosent til 49,83 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 52,03 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Årsaken til nedgangen er ifølge Bloomberg News og TDN Finans blant annet tall fra American Petroleum Institute (API), som onsdag kveld viste at oljelagrene i USA steg i forrige uke , samt strid blant Opec-medlemmer om hvordan eventuelle produksjonskutt skal fordeles.- Markedet avventer mekanismene i Opec-avtalen, eksakt hvordan den skal fungere, og hvilke land som skal redusere produksjonen. Prisene har trolig steget høyt nok, gitt mulighetene for økt produksjon i USA. Det er mulig at prisene trekker seg tilbake mot det midtre til høye 40-tall pr fat, sier sjefanalytiker i CMC Markets, Ric Spooner, til nyhetsbyrået.Mange er ifølge TDN Finans dessuten i tvil om Russland vil medvirke til Opecs plan, til tross for president Vladimir Putins nylige støtte til kollektive produksjonskutt. Putin snakket onsdag igjen om Russland plan om å støtte Opec, men snakket kun om en frysing, og nevnte ikke kutt i produksjonen. Meglere sier til The Wall Street Journal at dette skremte oljemarkedet.Statoil faller 1,01 prosent til 137,00 kroner.Har solgt seg nedDen norske staten har torsdag morgen solgt 9,2 millioner aksjer i SAS for om lag 132 millioner kroner.Det reduserer statens eierandel i flyselskapet fra 14,2 til 11,5 prosent.Aksjen faller 5,77 prosent til 14,70 kroner.Selger dataElectromagnetic Geoservices ASA (EMGS) har inngått en datalisens-avtale  i forbindelse med 3D CSEM-data fra multiklient-biblioteket i Barentshavet.Avtalen vil gi EMGS nettoinntekter på én million dollar.Nyheten sender aksjen opp 15,61 prosent til 4,74 kroner.Spår halveringPetroleum Geo-Services (PGS) faller torsdag morgen 5,35 prosent til 24,76 kroner.Selskapet kom onsdag med et positivt resultatvarsel for 3. kvartal , men DNB Marekts tror allikevel at aksjen skal halveres , og har satt et kursmål på 13,00 kroner.«Løftet i forhold til forventningene ser spesielt ut til å komme av bedre utvikling for multiklient i Nordsjøen enn ventet. Utviklingen er positiv, men vi mener fortsatt at selskapet i tiden fremover vil ha behov for en betydelig refinansiering og gjentar en salgsanbefaling», skriver DNB Markets i torsdagens morgenrapport.Hentet 600 mill.Axactor har hentet inn 598 millioner kroner , gjennom en rettet emisjon på 230 millioner nye aksjer til en kurs på 2,60 kroner.Nettoprovenyet vil bli brukt til oppkjøp av misligholdte låneporteføljer, samt generelle selskapsformål.Axactor vil handles torsdag eks reparasjonsemisjon, og er i øyeblikket opp 2,94 prosent til 2,80 kroner.Nytt seismikkselskapGC Rieber Shipping har inngått en avtale med Rasmussengruppen om oppretting felles marin-geofysisk selskap . Det nye selskapet får navnet Shearwater GeoServices AS, vil starte med en flåte på fire seismikk-fartøy.De to selskapene vil eie 50 prosent hver av Shearwater. I tillegg til de fire fartøyene vil eierne også spytte inn en egenkapital i selskapet på 60 millioner dollar i kontanter.GC Rieber Shipping-aksjen er foreløpig uendret på 11,45 kroner.Faller tilbakeGårsdagens soleklare vinner var Questerre Energy Corporation. Aksjen steg hele 45,45 prosent etter en melding om at nasjonalforsamlingen i provinsen, Quebec, har godkjent «Bill 106», som betyr at selskapet kan utvikle et nytt skifergassfelt de har i regionen.Torsdag faller aksjen tilbake 3,75 prosent til 2,31 kroner.

oslo børs
gc rieber shipping
axactor
sas
Nyheter
Markedskommentarer
Børs