Oslo Børs åpner opp

Børs

Oslo Børs åpner opp mandag morgen.Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 630,68, opp 0,20 prosent, og det er foreløpig omsatt aksjer for 206 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen ned 0,60 prosent til 51,62 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,70 prosent til 49,46 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 52,36 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Årsaken til prisfallet er ifølge Bloomberg News og TDN Finans at tallet på aktive borerigger i USA i forrige uke steg for sjette uke på rad , samt at Russland kastet tvil om noen snarlig avtale med Opec om kutt i oljeproduksjonen.Baker Hughes meldte at antall aktive amerikanske borerigger steg med tre i løpet av forrige uke, opp til 428, noe som er det høyeste siden februar.Den russiske energiministeren Alexander Novak sier at bilaterale møter mellom Opec og Russland i Istanbul denne uken, neppe vil gi noen avtale mellom partene om produksjonskutt.Novak ser imidlertid en mulighet for at en avtale skal kunne inngås innen Opec holder sitt offisielle ministermøte 30. november.- Snuoperasjonen i USA truer med å spore av den pågående prisoppgangen. Enhver vedvarende bevegelse over 50 dollar pr fat, vil bare bringe flere borerigger inn i aktivitet. Jeg tror dette er en av grunnene til at markedet har en følelse av at vi er nær en topp for øyeblikket, sier sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, Michael McCarthy, til Bloomberg News.Statoil faller 0,15 prosent til 136,80 kroner. Bloomberg melder at aksjen er tatt inn på Citis fokusliste for europeiske aksjer.Inngår joint ventureAvocet Mining har inngått en joint venture-avtale med et datterselskap av det marokkanske gruveselskapet Managem SA. Nyhetern sender aksjen opp 14,22 prosent til 9,40 kroner.Samarbeidet omfatter Avocets gull-prosjekt i Guinea, kjent som Tri-K.Managem vil kjøpe en minoritetsandel i Tri-K-prosjektet, som vil kunne øke til en majoritetsandel på opp til 70 prosent ved ferdigstillelse av et avtalt arbeidsprogram og innfrielse av visse milepæler.Nytt samarbeidNordic Nanovector skal nå utvikle et nytt legemiddel sammen med Legochem Biosciens .Målet med samarbeidet er å utvikle et nytt CD37-målrettet antistoff-legemiddelkandidat for behandling av leukemi, og innen 2024 er markedet for denne type legemiddel anslått til å være på over fem milliarder dollar.Aksjen klatrer 4,35 prosent 54,00 kroner.Produserte mindreAker BP ASA (AKERBP) produserte 59,8 tusen fat oljeekvivalenter per dag  (mboepd) i tredje kvartal 2016, ekskludert produksjon fra BP Norge AS.I foregående kvartal var produksjonen 62,4 tusen fat.Aksjen er opp 1,00 prosent til 130,80 kroner.Ny leieavtaleEntra melder mandag morgen at Sundtkvartalet AS har signert en ti-års leieavtale med Knowit, og en fem-års leieavtale med Tidal.Sundtkvartalet er eid 50/50 av Entra og Skanska, og eiendommen på 31.300 kvadratmeter vil bli ferdigstilt i desember 2016.Entra-aksjen stiger 0,58 prosent til 86,00 kroner.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs