Oslo Børs åpner opp

Oslo Børs stiger i åpningen tirsdag morgen.Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 633,27, opp 0,18 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 399 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,62 prosent til 51,84 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,60 prosent til 50,24 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 51,37 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Ifølge Bloomberg News og TDN Finans svinger oljeprisene nå rundt dagens nivåer, i en situasjon med uvisshet rundt utsiktene til en Opec-ledet avtale i november om å begrense den globale oljeproduksjonen.Onsdag offentliggjør USAs energiinformasjonskontor (EIA) ukestatistikk for landets oljelagre, som ifølge analytikere ventes å ha steget med 2,1 millioner fat i løpet av uken frem til 13. oktober.50 dagers bevegelig gjennomsnittspris i den amerikanske referanseoljen WTI overstiger ifølge nyhetsbyrået nå det tilsvarende tallet for 100 dager, og dette er ifølge Confluence Investment Management et tegn på at prisene vil kunne stige ytterligere.- Oljeprisen konsoliderer. Markedet har priset inn gode Opec-nyheter. Det er ikke sannsynlig at vi får et sammenbrudd i oljeprisene. For at det skal kunne skje, må vi oppleve noe temmelig skuffende idet vi går inn i november-møtet, sier sjefstrateg i IG i Melbourne, Chris Weston, til Bloomberg News.Energiøkonom i Credit Suisse, Jan Stuart, tror nå at oljeprisene trolig vil holde seg rundt 50 dollar per fat gjennom vinteren, med mindre Opec inngår en avtale om å redusere produksjonen.Statoil faller 0,73 prosent til 135,70 kroner.3. kvartalResultatsesongen for 3. kvartal er nå i gang, og tirsdag morgen har Nordic Semiconductor og ABG Sundal Collier lagt frem sine tall.Nordic Semiconductor skuffer stort , og klarte ikke engang å innfri halvparten av det analytikerne på forhånd hadde ventet. Det sender aksjen ned 4,89 prosent til 35,00 kroner.Heller ikke ABG Sundal Collier kan juble for sine tall. Selskapet svekket både topp- og bunnlinjen i kvartalet, og aksjen er foreløpig uendret.BunnfiskeSwedbanks aksjestrateg Peter Hermanrud er overbevist om at det nå er på tide å starte bunnfiske i oljeservice , og anbefaler tirsdag ifølge DN kjøp av Odfjell Drilling, Fred Olsen Energy og Songa. Det sender aksjene kraftig opp. Songa stiger 15,79 prosent til 0,22 kroner, Fred. Olsen Energy klatrer 9,20 prosent til 14,25 kroner, mens Odfjell Drilling er opp 3,94 prosent til 10,30 kroner.- Det høres ut som galskap, for det er fullstendig katastrofe og det skal bli verre, likevel: Kjøp aksjer nå, sier Hermanrud til avisen.Fyker videre oppEtter kraftig oppgang fredag, og ytterligere 32,96 prosent opp mandag , fyker oljeaksjen Questerre videre opp tirsdag. Aksjen handles nå for 4,29 kroner, opp 19,50 prosent.Nasjonalforsamlingen i Quebec godkjente i forrige uke «Bill 106», som betyr at selskapet kan utvikle sitt skifergassfelt i regionen.Også PCI Biotech fortsetter oppturen. Aksjen steg hele 35,08 prosent mandag etter en melding om at resultater fra selskapets fase 1-studie av gallegangskreft er blitt valgt ut til presentasjon som «late-breaking news» under United European Gastroenterology (UEG)-uken.PCI Biotech-aksjen er nå opp 5,56 prosent til 7,60 kroner.BudLerøy Seafood Group la 16. september inn et bud på alle utestående aksjer i Havfisk på 36,50 kroner per aksje, og tilbudsperioden ble avsluttet mandag denne uken. Selskapet melder tirsdag at de har mottatt aksepter for totalt 23.350.627 Havfisk-aksjer, tilsvarende 27,59 prosent av selskapet. Sammen med de 57.692.157 Havfisk-aksjene som Lerøy eide før tilbudsperioden startet, har selskapet nå en beholdning på 81.042.784 aksjer, tilsvarende 95,74 prosent av Havfisk.Lerøy stiger 0,45 prosent til 420,20 kroner på Oslo Børs, mens Havfisk er ned 0,27 prosent til 36,40 kroner.