Oslo Børs åpner opp mandag morgen.Etter drøye 20 minutters handel står hovedindeksen i 644,24, opp 0,42 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 289 millioner kroner.Hovedindeksen på Oslo Børs satt fredag ny årsbeste på 641,53, og mye tyder nå på at det kan bli ny toppnotering ved stengetid i dag.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen ned 0,08 prosent til 51,74 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,22 prosent til 50,74 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 51,79 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisene er mandag morgen dermed litt lavere enn de sluttet før helgen. Prisoppgangen stanset ifølge Bloomberg News og TDN Finans idetfor stabilisering av oljemarkedet, ved å hevde at landet bør unntas fra planlagte produksjonskutt. Iran, Nigeria og Libya er i dag de eneste landene som forutsettes unntatt fra en avtale om produksjonskutt.Iraks oljeminister Jabbar Al-Luaibi uttalte under en pressekonferanse i Bagdad søndag at hans land bør unntas fra produksjonskutt, fordi det ligger i krig med islamistiske militante grupper.Tallet på aktive oljerigger i USA for åttende uke på rad.- Slik det ligger an i dag, er markedet mentalt innstilt på å avvente det konkrete utfallet av Opec-møtet i november. Oljeprisen vil trolig holde seg rundt 50 dollar pr fat, men risikoen på kort sikt ligger på nedsiden, sier analysesjef i CMC Markets i Sydney, Ric Spooner, til nyhetsbyrået.Han mener at iverksettelsen av produksjonsavtalen trolig vil bli overlatt til Saudi-Arabia og et par andre land.Statoil er uendret på 136,80 kroner.Beslagla gullAvocet Mining melder at en namsmann fredag 7. oktober . Nyheten sender aksjen ned hele 17,65 prosent til 7,00 kroner, etter at den tidligere i morges var ned over 30 prosent.Namsmannen opptrer på vegne av tidligere arbeidere ved Société des Mines de Bélahouro (SMB), eier av Inata-gullgruven, som hadde blitt permittert som følge av ulovlig streik i desember 2014.Det rettslige grunnlaget for beslaget var, ifølge representanter for de tidligere ansatte, en rekke utestående fordeler som ikke er betalt. Det skal være en høring i saken mandag.Ny avtaleBiotec Pharmacon i hjemmehjelp-markedet i Tyskland. Det sender aksjen opp 4,74 prosent til 12,15 kroner.Avtalen vil vare mot slutten av 2017, med mulighet for forlengelse.Fortsetter oppFredagens vinner , Questerre Energy Corporation, fortsetter oppturen mandag. Aksjen er i øyeblikket opp 9,12 prosent til 3,59 kroner. Det er hittil omsatt Questerre-aksjer for hele 18 millioner kroner, noe som gjør den til dagens femte mest omsatte aksje.Setter ruter på pauseNorwegian er en av få tungvektere som faller mandag morgen. Bransjenettstedet Check-in melder mandag at flyselskapet fra mars 2017. Norwegian faller 0,50 prosent til 298,50 kroner.Ifølge Norwegian er det ikke synkende billettsalg som er grunnen til at rutene nå stenger.- Våre slot-tider (takeoff og landing slots) i Las Vegas skaper noen operasjonelle utfordringer for oss i sommerperioden på grunn av den ekstreme varmen, sier informasjonssjef Daniel Kirchhoff i Norwegian.Ellers blant de mest omsatte aksjene faller DNO 0,73 prosent til 7,49 kroner, mens Frontline er ned 0,08 prosent til 63,85 kroner.