Oslo Børs snur opp

Børs

Oslo Børs åpner ned tirsdag morgen, menstemningen har nå snudd.Etter knappe 30 minutters handel står hovedindeksen i 640,30, opp 0,12 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 346 millioner kroner.Peter Hermanrud er dagens gjest på HegnarTV! OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen ned 0,58 prosent til 52,83 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,56 prosent til 51,06 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 53,50 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisene svekkes dermed marginalt tirsdag morgen, etter å ha nådd de høyeste sluttnivåene på mer enn 13 måneder i London og New York mandag kveld. Prisoppgangen kom ifølge The Wall Street Journal og TDN Finans som følge av et den russiske presidenten Vladimir Putin mandag gikk ut og støttet internasjonale tiltak for å støtte opp under oljeprisen.- Markedet tenker at Russland kanskje nå er tilbøyelig til å støtte Opec-avtalen, fordi russisk økonomi er under press på disse lave oljeprisene. Jeg tror vi vil oppleve at markedet reagerer på en rekke potensielt konkurrerende nyhetsoverskrifter de kommende ukene, sier sjef for Lipow Oil Associates i Houston, Andy Lipow, til The Wall Street Journal.Alle er imidlertid ikke overbevist om at Russland mener alvor med sine uttalelser, eller at Opec vil være i stand til å følge opp sine planer om å begrense produksjonen.- Det er fortsatt et tilbudsoverskudd. Prisene bør fortsatt bevege seg nedover, sier sjef for Excel Futures, Mark Waggoner, som mener at alle vil ha prisene opp, men at ingen ønsker å kutte produksjonen.- Så lenge de kan prate markedet opp, trenger de ikke å foreta seg noe, sier han til avisen, ifølge TDN Finans.Onsdag denne uken kommer Opecs månedsrapport, før Det internasjonale energibyrå (IEA) legger frem sin månedsrapport torsdag.Analytikere gjør seg klare for volatil handel rundt disse rapportene, samt amerikanske lagertall tirsdag og onsdag, spesielt hvis månedsrapportene viser tegn til store endringer i utsiktene for den globale tilgangen på olje.Statoil faller 0,71 prosent til 139,70 kroner.Sikrer kontraktIdex melder tirsdag at de har mottatt sin første ordre for sin «Cardinal touch»-fingeravtrykkssensor . Nyheten sende aksjen opp 3,96 prosent til 7,87 kroner.Kunden er ifølge meldingen en stor asiatisk smarttelefonprodusent som lanserer flere program med fingeravtrykkssensorer som Idex har blitt kvalifisert for.Fortsetter oppBiotek-aksjen Nordic Nanovector steg 3,86 prosent mandag, etter å ha inngått et samarbeid med LegoChem Biosciens for å utvikle et nytt CD37-målrettet antistoff-legemiddelkandidat for behandling av leukemi.Tirsdag fortsetter aksjen opp 5,58 prosent til 56,75 kroner.Blant de andre aksjene på vinnerlisten finner vi nå Archer med en oppgang på 7,52 prosent til 7,58 kroner. Deep Sea Supply klatrer 5,80 prosent, Apptix er opp 5,26 prosent og Sevan Drilling klatrer 4,68 prosent.Gikk i vaskenMandag kveld ble det avholdt ekstraordinær generalforsamling i prosjektbanken, Pareto Bank, der Øystein Stray Spetalen er tungt inne. Forslagene ble imidlertid nedstemt med svært liten margin .Formålet var å få støtte til å hente inn mellom 70 og 120 millioner kroner gjennom ustedelse av et ansvarlig obligasjonslån, i tillegg til en ny fondsobligasjon på opptil 180 millioner kroner, samt innløse en eksisterende på 110 millioner kroner.Aksjen klatret mandag 6,10 prosent, og faller tirsdag morgen tilbake 0,27 prosent til 36,40 kroner.Halverer kursmålDNB Markets nedjusterer kursmålet på John Fredriksen-dominerte Seadrill fra 10,0 til 5,0 kroner.Aksjen faller 1,88 prosent til 21,98 kroner.Oppdaterer markedetSonga Offshore har sendt ut en fersk flåteoppdatering.Aksjen faller 10,00 prosent til 0,18 kroner.Godkjent fusjonFusjonen mellom Rem Offshore og Solstad Offshore ble mandag godkjent. Rem-aksjen noteres tirsdag eks reparasjonsemisjon, og er nå ned 28,16 prosent til 1,99 kroner.

oslo børs
Nyheter
Markedskommentarer
Børs