Pareto nedjusterer Marine Harvest

Pareto Securities ser ikke lenger oppside for John Fredriksen-dominerte Marine Harvest.

Pareto Securities nedgraderer anbefalingen på Marine Harvest fra kjøp til hold, melder TDN Finans.Det skjer etter at selskapet i morges la frem noen av sine tall for 3. kvartal, samt en fersk guiding for 4. kvartal 2016 og hele 2017.Selskapet meldte blant annet om et slaktevolum på 97.000 tonn i 3. kvartal, opp fra ventet 94.000 tonn, samt en operasjonell EBIT på cirka 178 millioner euro.Samtidig med nedgraderingen kutter Pareto ifølge nyhetsbyrået kursmålet på aksjen fra 157 til 149 kroner.Meglerhuset skriver i oppdateringen at operasjonell driftsresultat for tredje kvartal var på den positive siden og noe høyere enn konsensus-estimatene, men at slaktevolum-guidingen var på den negative siden.Marine Harvest faller mandag formiddag 3,21 prosent til 147,90 kroner på Oslo Børs. Aksjen er hittil i år opp 23,66 prosent, mens den de siste tolv månedene har klatret 34,58 prosent.Vi gjør oppmerksom på at Periscopus ved Trygve Hegnar eier fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,9 prosent, i Marine Harvest.