Peter Hermanrud sendte flere aksjer til værs

Tirsdagen viste hvor mektig sjefstrateg Peter Hermanrud er i det norske aksjemarkedet.

Brian Cliff Olguin

Oslo Børs har lagt bak seg en positiv tirsdag, til tross for at indekstunge Statoil falt markant. Hovedindeksen endte opp 0,3 prosent til 633,70, mens omsetningen beløp seg til 3,9 milliarder kroner.OljeprisenPrisen på Brent-olje stiger 0,3 prosent til 51,69 dollar fatet, mens den amerikanske WTI-oljen stiger 0,3 prosent til 50,52 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 51,37 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.- Oljeprisen konsoliderer. Markedet har priset inn gode Opec-nyheter. Det er ikke sannsynlig at vi får et sammenbrudd i oljeprisene. For at det skal kunne skje, må vi oppleve noe temmelig skuffende idet vi går inn i november-møtet, sier sjefstrateg i IG i Melbourne, Chris Weston, til Bloomberg News.StatoilStatoil ramlet 1,5 prosent til 134,60 kroner. Oljegiganten topper omsetningsoversikten med snaue 600 millioner kroner.Oljedirektoratet (OD) meldte tirsdag om svake produksjonstall i september på norsk sokkel.Aanalytiker Trond Omdal i Pareto Securities mener ifølge TDN Finans at dagens svake kursutvikling i Statoil er en følge av de svake produksjonstallene i september.- Det var for så vidt varslet høyt vedlikehold og at Goliat-feltet har vært nedstengt, men fallet i produksjonen for september var kraftigere enn ventet, sier Omdal til nyhetsbyrået.Hermanrud-raketter Swedbanks aksjestrateg Peter Hermanrud er overbevist om at det nå er på tide å starte bunnfiske i oljeservice. Enkelte oljeserviceaksjer kan firedoble seg, er budskapet hans. Hermanrud anbefaler ifølge DN kjøp av Odfjell Drilling, Fred Olsen Energy og Songa.  Aksjetipsene sendte aksjene kraftig opp. Songa endte opp 21,1 prosent til 0,23 kroner, Fred. Olsen Energy 18,8 prosent til 15,50 kroner, mens Odfjell Drilling var opp 10 prosent til 10,90 kroner.- Det høres ut som galskap, for det er fullstendig katastrofe og det skal bli verre, likevel: Kjøp aksjer nå, sier Hermanrud til avisen.Resultater Resultatsesongen for 3. kvartal er i gang. Tirsdag var Nordic Semiconductor og ABG Sundal Collier i aksjon.Nordic Semiconductor skuffet stort, og klarte ikke engang å innfri halvparten av det analytikerne på forhånd hadde ventet. Det sendte aksjen ned 6,3 prosent til 34,50 kroner.Fondsfinans skriver på Twitter at Nordic Semiconductor har gode vekstmuligheter, til tross for en svak kvartalsrapport, og meglerhuset anbefaler derfor investorer å kjøpe aksjen, skriver Reuters.Questerre videre opp Etter kraftig oppgang fredag, og ytterligere 32,96 prosent opp mandag, fløy oljeaksjen Questerre videre opp tirsdag. Aksjen endte opp 12,8 prosent til 4,05 kroner.Nasjonalforsamlingen i Quebec godkjente i forrige uke «Bill 106», som betyr at selskapet kan utvikle sitt skifergassfelt i regionen.PCI-rallyPCI Biotech fortsatte den kraftige oppturen. Aksjen steg hele 35,1 prosent mandag etter en melding om at resultater fra selskapets fase 1-studie av gallegangskreft er blitt valgt ut til presentasjon som «late-breaking news» under United European Gastroenterology (UEG)-uken.Ved stengetid var PCI Biotech-aksjen opp hele 51,4 prosent til 10,90 kroner. Det er ikke noe å si på en ukeavkastning på 114 prosent!