Petroleumstilsynet vurderer gransking av Statoil-hendelser

Petroleumstilsynet vurderer å granske brannen og gasslekkasjen ved to av Statoils plattformer i helgen.

Troll A-plattformen i Nordsjøen. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX.
Børs

Lørdag måtte rundt 20 ansatte evakueres fra boreriggen Songa Endurance på Trollfeltet etter en gasslekkasje, og søndag måtte brorparten av de ansatte på Statfjord A-plattformen evakueres etter at det oppsto brann i en pumpe i et utstyrsskaft. Nå vurderer Petroleumstilsynet å granske hendelsene.– Tilsynet har fulgt begge disse hendelsene tett i løpet av helgen. Om vi skal iverksette gransking, vil vi ta stilling til mandag. Mandag morgen vil relevante fagmiljøer samle seg for å vurdere de to hendelsene og vår videre oppfølging av dem, opplyser Inger Anda, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Petroleumstilsynet til NTB. (©NTB)

statoil
petroleumstilsynet
granskning
Nyheter
Børs