Resultatvarsel fra Ericsson

Svenske Ericsson tar markedet på sengen med et resultatvarsel.

Børs

Ericsson har sendt ut et resultatvarsel. Det varsles at resultatet i 3. kvartal blir betydelig lavere enn selskapets forventninger. Det spesielt slutten av kvartalet som har vært svak, opplyser Jan Frykhammar, sjef for Ericsson.De negative trendene for sektoren i 1. halvår har tiltatt i styrke. Det meldes om svakere etterspørsel etter mobilt bredbånd, spesielt i markeder med svake makroøkonomiske forhold, som Brasil, Russland og Midt-Østen.Salget falt med 14 prosent til 51,1 milliarder svenske kroner.Bruttomarginen falt fra 34 til 28 prosent.Driftsresultatet stupte fra 5,1 milliarder svenske kroner til 0,3 milliarder kroner, inkludert restruktureringskostnader på 1,3 milliarder svenske kroner.Det ventes at de nåværende trendene vil fortsette på kort sikt.Den fullstendige rapporten slippes 21. oktober.

resultatvarsel
ericsson
Nyheter
Børs