Røde børser i Asia

Det er ikke mye optimisme å spore på de asiatiske børsene torsdag morgen.

Kinesisk investor. Foto: AP
Børs

Det er mye rødt på de asiatiske børsene torsdag morgen.I Japan faller Nikkei 0,37 prosent, og den bredere Topix-indeksen er ned 0,13 prosent.Shanghai Composite i Kina stiger 0,01 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong er ned 1,12 prosent.I Sør-Korea faller Kospi tilbake 0,56 prosent, S&P/ASX 200-indeksen er ned 0,76 prosent, mens Straits Times i Singapore svekkes 0,68 prosent.Ifølge Bloomberg News bekymrer investorene seg nå for en dypere økonomisk nedtur i Kina, økende veddemål om en renteheving i USA, samt usikkerhet rundt Storbritannias innsats for å forlate EU. Et referat fra siste FED-møte publisert onsdag, styrker caset om en strammere pengepolitikk innen utgangen av året.Eksporten i Kina falt 10 prosent i september, mens importen falt 1,9 prosent.- Dårlige eksporttall gir bekymring for resten av verdens økonomiske utsikter. Sentimentet er allerede ganske pessimistisk, med brexit og pundet, en sårbar yuan, eiendomsboblen i Kina, samt selvfølgelig, spørsmålet om hvem som blir den neste presidenten i USA, sier Andrew Clarke i Hong Kong-baserte Mirabaud Asia til Bloomberg News.

asia-børsene
nikkei
topix
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs