Rykker ut med kjøpsanbefaling før tall

Analytiker Marius Gaard i Swedbank er bull på lakseaksje.

Børs

- Kjøp i forkant av bullish guiding, skriver analytiker Marius Gaard i Swedbank om Marine Harvest tirsdag.Swedbank har en klar kjøpsanbefaling og et kursmål på 176 kroner på Marine Harvest i forkant av selskapets oppdatering på 3. kvartal. - Q3-oppdateringen er begrenset til EBIT, EBIT pr kilo, netto rentebærende gjeld og volumer. Med et volum på 94.000 tonn venter vi at Marine Harvest vil legge frem en EBIT på 174 millioner euro, på linje med konsensus, og som tilsvarer en EBIT pr kilo på 1,85 euro. Det er også rekordhøyt, sier Gaard i oppdateringen.Analytikeren peker på at til tross for at Q3-tallene ser nokså nøytrale ut, venter de at Marine Harvest vil beholde en bullish guiding på prisutsikter og global tilbudsvekst i 2017, når selskapet legger frem kvartalstall 2. november.Vi gjør oppmerksom på at Periscopus ved Trygve Hegnar eier fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,9 prosent, i Marine Harvest.

swedbank
marius gaard
marine harvest
Nyheter
Børs