Satset 3,3 millioner og fikk en gevinst på 21 millioner etter få timer

Øystein Tvenge er likevel dypt misfornøyd etter himmelferden på Oslo Børs.

Eivind Yggeseth

Onsdag gjorde Øystein Tvenge aksjekuppet alle drømmer om. Ifølge Finansavisen kjøpte investoren Agasti-aksjer for 3,3 millioner i går morges til 3,4 øre stykket. Brått steg Agasti-kursen til 30 øre, før den endte på 25 øre.Tvenge hadde syvdoblet pengene sine og kunne innkassert en gevinst på over 21 millioner kroner. Men Tvenge jubler imidlertid ikke over kjempegevinsten – i stedet river han seg i håret.- Ja, jeg har fått en gevinst på 21 millioner kroner som jeg ikke vil ha. Ikke nå i hvert fall. Det er veldig rart at Agasti skulle stige så kraftig basert på den informasjonen som er fremme i markedet, sier Tvenge til Finansavisen.For hensikten med Tvenges aksjekjøp i Agasti var ikke at Agasti-kursen skulle skyte i været slik at Tvenge fikk gevinst.Ifølge Finansavisen var hensikten å få kontroll på Agasti, omgjøre selskapets beslutning om å strykes fra børsnotering og kjøpe opp det Tvenge-dominerte krypteringsselskapet Hiddn Security der Hiddn-aksjonærene fikk Agasti-aksjer i bytte.Med gårsdagens kjempeløft i Agasti-kursen blir plutselig hele planen umulig å gjennomføre ettersom Hiddn-aksjonærene i så fall betaler 74 millioner for et tomt selskap med to millioner kroner i kontanter.- Alt går på relativ prising. Hiddn Securities handles til 5,80 kroner, og det er for lav prising av selskapet. Men dette er bare spekulasjon og trading, sier Tvenge til Finansavisen.Mens Tvenge sitter med en kjempegevinst, sitter Frederik Mohn, Alfred Ydstebø og Øystein Tenold med skjegget i postkassa. De solgte Agasti-aksjene sine til Tvenge for 3,3 millioner kroner. Samme ettermiddag var aksjene verdt 30 millioner.Torsdag går noe av luften ut av Agasti Holding. I skrivende stund omsettes aksjen for 18 øre, ned 28 prosent. I løpet av dagen har aksjen vært nede i 14 øre.