Saudi-gjeld kraftig overtegnet

«Alle» vil være med når Saudi-Arabias utsteder sine første statsobligasjoner.

Saudi-Arabia planlegger å selge opptil 17,5 milliarder dollar i sin første utstedelse av statsobligasjoner, melder både Financial Times og Bloomberg.Ifølge tidligere oppslag var Saudi-Arabia ventet å hente 10-15 milliarder dollar, men indikasjoner peker mot at ordre ble lagt inn for mer enn 50 milliarder dollar.Interessen har vært så stor at kongedømmet har strammet inn på yielden.Investorene i «10-åringer» kan se frem mot rundt 3,44 prosent, mot opprinnelig anslått 3,6 prosent.Obligasjonsutstedelsen, som er en del av en større plan om å gjøre Saudi-Arabia mindre oljeavhengig, ventes å bli delt opp i tre forfall - fem, 10 og 30 år.Blant dem som har lagt inn ordre på Saudi-obligasjoner, er London-baserte GMSA Investments.- Pang, de gikk for fullskala. De vil trolig dra fordel av vinduet før valget og en mulig renteøkning. Trykk opp mye nå, og se hva som skjer, sier GMSA-trader Angelo Rossetto til Bloomberg.