SEB er fornøyde med Statoil

Analytikerne er blandet i synet på Statoil. Mens to meglerhus kom med salgsanbefalinger på Statoil-aksjen i dag, har SEB en kjøpsanbefaling og skryter samtidig uhemmet av statsoljeselskapet. 

Børs

Av de to meglerhusene som kom med salgsanbefalinger i dag var Exane BNP Paribas først ute. Franskmennene meldte at de har gjenopptatt dekning av aksjen med et kursmål på 125 kroner. Statoil handles i dag til 139,4 kroner per aksje og den franske banken ser dermed en nedside på 10,3 prosent fra dagens nivå.Enda mer negativ er Danske Bank Markets som også meldte en gjenopptaking av Statoil-dekningen i dag.  De har et kursmål på bare 95 kroner per aksje, hele 31,9 prosent under dagens kurs.Danske-analytikerne nevner Statoils eksponering til synkende europeiske gasspriser som hovedårsaken bak salgsanbefalingen, og venter at de kommende kvartalene vil skuffe.  SEB har imidlertid et annet synAnalytiker i SEB, Halvor Strand Nygård, peker på tre hovedargumenter på hvorfor SEB har en kjøpsanbefaling på Statoil-aksjen med kursmål på 155 kroner.1. Oljeprisen:SEB tror på høyere oljepris og Statoil er et av de selskapene som blant sine «peers», har renest oljepriseksponering – både som selskap og som aksje.2. Forbedret lønnsomhet:Statoil vil få medvind på grunn av den forbedrede lønnsomheten og kontantstrømmen som preger hele industrien, sier analytikeren og viser til lavere investeringer, fallende kostnader og økende effektivitet - alle faktorer som gjør at oljeselskapene holder på å bli mer lønnsomme. - Oljeprisen trenger ikke å bli 100 igjen, sier Nygård til hegnar.no.3. Motsykliske transaksjoner: - Vi mener Statoil gjør ekstremt mye rett om dagen ved å tenke og handle motsyklisk, fortsetter Nygård.Han mener at Statoil fortjener masse skryt for å tørre å handle motsyklisk.- De har kjøpt felt i Brasil og Barentshavet, sanksjonert noen prosjekter og lansert et ambisiøst leteprogram. Det forteller meg at Statoil nå posisjonerer seg for den neste syklusen og det skal de ha honnør for, skryter han.Gyllen kjøpsanledningVidere tror Nygård, i likhet med Danske Bank, at Q3-tallene vil bli svake på grunn av det svake gassmarkedet og høye kostnader knyttet til vedlikehold, men understreker at investerings-caset strekker seg lenger enn tredje kvartal.- Dette er en industri og et selskap hvor lønnsomheten nå bedres veldig raskt. Skulle aksjen falle som følge av svake kvartalstall, anser jeg jeg det som en veldig god kjøpsanledning, avslører han overfor Hegnar.no.

statoil
seb
danske bank
exane bnp paribas
halvor strand nygård
olje & gass
oljeaksjer
aksjeanbefaling
Nyheter
Energi
Børs