Ser fall i amerikansk skiferproduksjon

EIA venter fall i skiferproduksjonen i USA.

Når den amerikanske oljeindustrien klarer å utvinne olje og gass fra skifer og andre harde bergarter, fører det til en energirevolusjon der den energihungrige supermakten blir selvforsynt med gass. Her fra en skiferoljebrønn utenfor Midland, Texas. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Børs
Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA, venter at skiferoljeproduksjonen i USA vil falle med 30.000 fat pr dag til 4,429 millioner fat pr dag i november 2016 fra måneden før.Det fremgår av EIAs månedlige «Drilling Productivity Report», publisert mandag kveld, ifølge TDN Finans.I oktober 2016 ventes med det skiferoljeproduksjonen nå til 4,459 millioner fat pr dag, mot estimerte 4,405 millioner fat pr dag i forrige rapport.Antallet boret, men ikke fullførte brønner falt med 27 fra august til september 2016 til 5.069.Ifølge nyhetsbyrået inkluderer rapporten de syv skiferregionene Bakken, Eagle Ford, Haynesville, Marcellus, Niobrara, Permian og Utica, som utgjorde 92 prosent av veksten i oljeproduksjonen i USA i perioden 2011-2014.