I en sektoroppdatering torsdag med tittelen, "Growing pains, share price gains", skriver analytikerne i Carnegie at de opprettholder sitt positive syn på laksesektoren, og at de hever EBIT-estimatene sine med 8 prosent i snitt.Som tittelen på oppdateringen tilsier, så er det høyere forventninger til lakseprisen som følge av sterk etterspørsel og lavere enn forventet produksjonsvekst i Norge, som er driverne.Den lavere produksjonsveksten skyldes økte problemer med lakselus. Carnegie-analytikerne ser ingen «quick fix» og har derfor valgt å kutte estimatene for den norske produksjonsveksten.For 2016 kuttes estimatene til minus 6 prosent fra minus 4 prosent, mens produksjonsveksten i 2017 forventes å ende på 2 prosent fra tidligere 4 prosent.Dermed kutter Carnegie også estimatene sine for den globale etterspørselsveksten for både inneværende år og neste år.Siden den globale etterspørselen holder seg sterk, og tilbudet blir mindre enn ventet, har Carnegie høynet lakseprisestimatene sine.For 2016 forventes en laksepris på 62kroner, mot tidligere 60 kroner, og for 2017 venter de en pris på 63 kroner, mot tidligere 59 kroner.Favorittselskapene til Carnegie er Marine Harvest, Bakkafrost og Grieg Seafood, som alle har sterke kjøpsanbefalinger.