Ser storgevinst i risikolån

Alfred Berg-forvalter ser muligheter for kjempeavkastning i risikable lån utstedt av norske energi­selskaper.

Misligholdsraten i markedet for såkalte high yield-obligasjonslån, som er dominert av energisektoren, har steget til 34,9 prosent – det høyeste nivået noensinne, skriver DN.På tross av de rekordhøye misligholdstallene ser Alfred Berg-forvalter Maria Granlund gode investeringsmuligheter i dette markedet.Ifølge avisen tror hun nemlig at misligholdstallene snart vil nå toppen og begynne å falle igjen.– De seneste halvåret har avkastningen i high yield-fond faktisk begynt å stige igjen allerede, poengterer Granlund til DN.– Men det gjenstår fortsatt flere restruktureringer, så det er ikke for sent å investere i «high yield». Når ting roer seg ned, altså når misligholdsratene begynner å falle, så vil det være veldig gunstig å være investert i energiobligasjoner, sier hun.For å sette ting i perspektiv snakker Granlund om at det er enkelttilfeller hvor det kan være et avkastningspotensial på 20 til 30 prosent, noe som ikke er dagligdags kost for renteinvestorer, skriver avisen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også