Ser storgevinst i risikolån

Alfred Berg-forvalter ser muligheter for kjempeavkastning i risikable lån utstedt av norske energi­selskaper.

Misligholdsraten i markedet for såkalte high yield-obligasjonslån, som er dominert av energisektoren, har steget til 34,9 prosent – det høyeste nivået noensinne, skriver DN.På tross av de rekordhøye misligholdstallene ser Alfred Berg-forvalter Maria Granlund gode investeringsmuligheter i dette markedet.Ifølge avisen tror hun nemlig at misligholdstallene snart vil nå toppen og begynne å falle igjen.– De seneste halvåret har avkastningen i high yield-fond faktisk begynt å stige igjen allerede, poengterer Granlund til DN.– Men det gjenstår fortsatt flere restruktureringer, så det er ikke for sent å investere i «high yield». Når ting roer seg ned, altså når misligholdsratene begynner å falle, så vil det være veldig gunstig å være investert i energiobligasjoner, sier hun.For å sette ting i perspektiv snakker Granlund om at det er enkelttilfeller hvor det kan være et avkastningspotensial på 20 til 30 prosent, noe som ikke er dagligdags kost for renteinvestorer, skriver avisen.