Shortskvis i PGS-aksjen

- Når det gjelder dagens oppgang så må man også huske på at det har vært veldig mye shorting i PGS-aksjen, sier analytiker Anne Gjøen.

Anne Gjøen Foto: Iván Kverme
Børs

PGS dundrer opp 18,1 prosent til 26,49 kroner på Oslo Børs. Bakgrunnen er et positivt resultatvarsel hvor det fremgår at selskapet  venter inntekter på rundt 220 millioner dollar og en EBITDA på 110 millioner dollar i 3. kvartal.Analytikernes forventninger var ifølge Reuters-konsensus på henholdsvis 182 millioner dollar og 77,5 millioner dollar.Det er først og fremst økt salg av multiklient som bidrar til oppgangen.- Dette var en veldig positiv melding, vesentlig bedre enn det vi hadde ventet og det indikerer at det har vært mye bedre "late sales" enn det vi lå inne med i våre estimater, konstaterer analytiker Anne Gjøen i Handelsbanken overfor Reuters.- Dette viser at det nå er større interesse for å kjøpe seismikk blant oljeselskapene, legger hun til.- Når det gjelder dagens oppgang så må man også huske på at det har vært veldig mye shorting i aksjen og det gjør at man får ganske voldsomme utslag på en sånn nyhet, sier Gjøen.

pgs
anne gjøen
handelsbanken capital markets
Nyheter
Børs