Sissener krympet skatteregningen med oppkjøp

Sissener-familien kjøpte i fjor hele Sissener Sirius.

Børs

Ved å betale rundt 125.000 kroner, fikk Jan Petter Sissener og hans barn mulighet til å krympe skatten med mer enn ni millioner kroner de nærmeste årene, skriver Dagens Næringsliv.Bakgrunnen er kjøpet av investeringsselskapet Sissener Sirius, hvor det opprinnelig var planlagt at selskapet skulle oppløses og verdiene deles ut. 90 prosent av verdiene var allerede delt ut til de over 200 aksjonærene da Sissener i april i fjor bestemte seg for å kjøpe.Sissener-familiens tilbud var ifølge avisen på 5,25 kroner per aksje, noe som lå knappe ti øre høyere enn nettoverdiene bak, totalt 125.000 kroner mer enn selskapet hadde på bok. På den måten fikk Sissener-familien kontroll over et fremførbart underskudd på nærmere 36 millioner kroner.Jan Petter Sissener avviser at kjøpet var motivert av muligheten for å krympe skatten.- Det er vår virksomhet å opprette og drive forvaltningsselskaper. For å spare å gå den runden ved å opprette nye selskaper, beholdt vi dette da forvaltningsperioden løp ut. Det er ikke mer komplisert enn det, sier Sissener til DN.

jan petter sissener
sissener sirius
Nyheter
Børs