Styret i Grameenphone har utnevnt Petter-Børre Furberg (49) som ny midlertidig administrerende direktør. Furberg vil tiltre stillingen 1. november 2016, og vil som følge av utnevnelsen også være medlem av Telenors konsernledelse, fremgår det av en melding fra Telenor.Petter-Børre Furberg er i dag Senior Vice President i Telenor Digital Businesses, med base i Bangkok. Han har inntil nylig vært leder for Telenor Myanmar, en stilling han hadde i tre år. Siden han begynte i Telenor i 1998 har Furberg hatt en rekke lederstillinger i konsernet, inkludert rollen som finansdirektør og markedsdirektør i thailandske dtac, samt leder for finansielle tjenester i Telenor-konsernet.Furberg vil erstatte Rajeev Sethi som nå vil utforske nye muligheter etter å ha vært administrerende direktør i Grameenphone siden november 2014.Grameenphone er den største mobiloperatøren i Bangladesh både i form av inntekter, dekning og abonnenter. Selskapet er notert på børsen i Dhaka og Chittagong.Petter-Børre Furberg er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og er autorisert finansanalytiker.Styret i Grameenphone vil nå starte arbeidet med å utnevne en ny permanent leder for selskapet, heter det.