Slik åpner Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs torsdag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Børs

Analysesjef Roger Berntsen og Netfonds tror Oslo børs åpner ned 0,3 prosent torsdag."Gårsdagens rentereferat fra Fed (den amerikanske sentralbanken) ga en sterk indikasjon på at styringsrenten i USA settes opp i desember. Dette var for øvrig i tråd med markedets egne forventninger, derfor ble det ingen store kursutslag på Wall Street i går kveld. I natt derimot, har stemningen blant investorene snudd som en følge av svake eksporttall fra Kina. Dette vil med stor sannsynlighet prege åpningen på børsene i Europa i dag, inkludert Oslo Børs", skriver Berntsen i sin morgenrapport."Når det er sagt, den underliggende stemningen i markedet er god, derfor tror vi på videre oppgang etter hvert", fortsetter han.Viktige hendelser i dag, er ifølge analysesjefen Jobless Claims og Import and Export Prices fra USA.Oslo Børs Seismikk-opptur kunne ikke løfte børsen onsdag, som falt med oljeprisen etter OPEC-tall. Børsdagen startet med noen store svingninger, deretter var det en rimelig flat utvikling før nedturen satte inn mot slutten av dagen sammen med den synkende oljeprisen.   Hovedindeksen endte til slutt ned 0,54 prosent til 635,09 poeng etter en total omsetning på 3,5 milliarder kroner.Les hele børskommentaren her!USA Det var blandet på børsene i New York onsdag.Dow Jones steg 0,09 prosent til 18.144,20 og S&P 500 steg 0,11 prosent til 2.139,18. Nasdaq falt 0,15 prosent til 5.239,02.Bare fire av de ti mest omsatte aksjene på NYSE steg, og på Nasdaq steg bare tre av de ti mest omsatte.Les mer her!OljeprisenTorsdag morgen omsettes Brent-oljen for 51,40 dollar fatet, ned 0,46 prosent, mens WTI-oljen faller 0,90 prosent til 49,73 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 52,03 dollar, ned 0,73 prosent, ved børsslutt onsdag. WTI-oljen ble handlet til 50,30 dollar, etter en nedgang på 0,96 prosent.AsiaDet er ikke mye optimisme å spore på de asiatiske børsene torsdag morgen.I Japan faller Nikkei 0,37 prosent, og den bredere Topix-indeksen er ned 0,13 prosent.Shanghai Composite i Kina stiger 0,01 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong er ned 1,25 prosent.I Sør-Korea faller Kospi tilbake 0,59 prosent, S&P/ASX 200-indeksen er ned 0,71 prosent, mens Straits Times i Singapore svekkes 0,50 prosent.Dette skjer i dagResultater, utenlandske selskaper:Advanced Micro DevicesMakro:Japan, Tertiary industriindeks, augustKina, Handelsbalanse, septemberNorge: Boligprisindeksen, 3. kvartal, kl. 08.00Tyskland: KPI, foreløpig, september, kl. 08.00USA: Førstegangssøkende ledighetstrygd, per 8. oktober, kl. 14.30USA: Importprisindeks, september, kl. 14.30Annet:SSB: Tjenestepensjoner 2015, kl. 08.00USA: DOE, ukentlige gasslagertall, kl. 16.30USA: DOE, ukentlige oljelagertall, kl. 17.00USA: Fed-medlem Patrick Harker tale i Philadelphia, kl. 18.15Kilder: Oslo Børs, TDN Finans og Statistisk sentralbyrå

børskommentar
aksjer
Nyheter
Børs