Slik åpner Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs fredag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner relativt flatt i dag.«Microsoft, et av verdens største børsnoterte selskaper, leverte knallsterke kvartalstall i går kveld. Her hjemme har både Tomra og Borregaard rapportert om tilsvarende positive tall for 3. kvartal. Yara sine tall ble i tillegg litt bedre enn ventet. Dette bør bidra positivt til åpningsestimatet i dag. De asiatiske børsene endte for øvrig blandet i natt», heter det i Berntsens morgenrapport.Analysesjefen peker på viktige hendelser i dag; Resultater: Yara (YAR), Tomra (TOM), Borregaard (BRG).AsiaDet er blandet stemning på børsene i Asia fredag morgen.I Japan er Nikkei opp 0,05 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,07 prosent.Shanghai Composite i Kina faller 0,26 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong er opp 0,30 prosent.Kospi i Sør-Korea faller tilbake 0,43 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia daler 0,28 prosent, og Straits Times i Singapore er ned 0,63 prosent.Oljeprisen Brent-oljen er fredag morgen ned 0,33 prosent til 51,21 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,43 prosent til 50,41 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 51,58 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag, ned 2,1 prosent.På Oslo Børs torsdag falt Statoil 0,6 prosent til 135,40 kroner. DNO falt 4,4 prosent til 7,59 kroner, mens Aker BP steg 0,2 prosent etter at Credit Suisse har hevet kursmålet.USA De amerikanske børsene endte svakt ned torsdag.Dow Jones falt 0,14 prosent til 18.177,93, Nasdaq 0,09 prosent til 5.241,83, mens den bredere S&P 500-indeksen gikk tilbake 0,14 prosent til 2.141,34.Rundt åtte aksjer falt for hver femte aksje som steg på NYSE, der 368 millioner aksjer hadde blitt omsatt i ettermiddagshandelen."Fryktindeksen" VIX (CBOE) falt noe, til nærmere 13,9.Les hele kommentaren her!Oslo Børs Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 638,31 torsdag, tilsvarende en oppgang på 0,03 prosent i gårsdagens handel.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.017 millioner kroner.Hele børskommentaren får du her!Dette skjer i dag:Resultater, NorgeYaraBorregaardTomraStrongpointEmas OffshoreHøland og Setskog SparebankResultater, utenlands EricssonEzra HoldingsDaimlerGeneral ElectricHoneywell InternationalLukoilMcDonald'sMoody'sSAPTeliaVolvo19 selskaper skal i ilden på Wall Street. Oversikten her.Makro, Norge (SSB)BarnevernsinstitusjonerInternasjonale reserver og valutalikviditet, september 2016, endelige tallOffentlig sektor på Svalbard, 2015Åpnede konkurser, 3. kvartal 2016Makro, utenlandsKina: Boligpriser, september ØMU (16:00): Forbrukertillit foreløpig, oktoberKilder: Oslo Børs, CNBC, SSB, TDN Finans