Slik går det med børsene i Asia

Det er for det meste positiv utvikling på de asiatiske børsene mandag morgen.

AP Photo

Det er stort sett oppgang på de asiatiske børsene mandag morgen.I Japan klatrer Nikkei 0,32 prosent, mens den bredre Topix-indeksen er opp 0,23 prosent.Shanghai Composite i Kina stiger 1,29 prosent, og Hang Seng i Hong KOng er opp 0,31 prosent.Kospi i Sør-Korea stiger 0,43 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Asutralia faller 0,57 prosent, mens Straits Times i Singapore er opp 0,37 prosent.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen ned 0,33 prosent til 51,61 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,47 prosent til 50,61 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 51,79 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Irak melder mandag at de ikke tar del i OPEC-avtalen om produksjonskutt. - Vi vil ikke under noen omstendigheter kutte i produksjonen. Ikke for OPEC og ikke for noen andre, sier Iraks viseoljeminister Falah al-Amir, som også leder det statlige oljeselskapet, ifølge NTB.