Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene klatrer oppover tirsdag morgen.

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,54 prosent til 51,80 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,58 prosent til 50,23 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 51,37 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Ifølge Bloomberg News og TDN Finans svinger oljeprisene nå rundt dagens nivåer, i en situasjon med uvisshet rundt utsiktene til en Opec-ledet avtale i november om å begrense den globale oljeproduksjonen.Onsdag offentliggjør USAs energiinformasjonskontor (EIA) ukestatistikk for landets oljelagre, som ifølge analytikere ventes å ha steget med 2,1 millioner fat i løpet av uken frem til 13. oktober.50 dagers bevegelig gjennomsnittspris i den amerikanske referanseoljen WTI overstiger ifølge nyhetsbyrået nå det tilsvarende tallet for 100 dager, og dette er ifølge Confluence Investment Management et tegn på at prisene vil kunne stige ytterligere.- Oljeprisen konsoliderer. Markedet har priset inn gode Opec-nyheter. Det er ikke sannsynlig at vi får et sammenbrudd i oljeprisene. For at det skal kunne skje, må vi oppleve noe temmelig skuffende idet vi går inn i november-møtet, sier sjefstrateg i IG i Melbourne, Chris Weston, til Bloomberg News.Energiøkonom i Credit Suisse, Jan Stuart, tror nå at oljeprisene trolig vil holde seg rundt 50 dollar per fat gjennom vinteren, med mindre Opec inngår en avtale om å redusere produksjonen.